Itävaltalaiskylä kyllästyi viimein nimellään pelleilyyn – Fucking on vuoden alusta lähtien Fugging - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Itävaltalaiskylä kyllästyi viimein nimellään pelleilyyn – Fucking on vuoden alusta lähtien Fugging

Kansainvälisesti huomiota herättävä nimi on tuonut jo pitkään kiusallisia ongelmia itävaltalaiselle Fuckingin kylälle.

26.11.2020 22:49

Itävaltalainen Fuckingin pikkukylä vaihtaa nimensä ensi vuoden alussa. Kylän kunnanvaltuusto päätti torstaina, että kylän nimi on ensi vuoden alusta lähtien Fugging.

Noin sadan asukkaan kylä sijaitsee 350 kilometrin päässä pääkaupunki Wienistä länteen päin. Monet turistit ovat matkustaneet varta vasten paikan päälle ottamaan selfieitä kylän nimikyltin luona, minkä lisäksi sen nimestä on revitty huumoria erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Reutersin mukaan asukkaat ovat kyllästyneet vitsailun lisäksi kylän nimikylttien toistuvaan varasteluun.

Fucking on englanniksi alatyylinen ilmaus, joka tarkoittaa muun muassa naimista. Fugging ei tarkoita englanniksi mitään.

Oletettavissa on, että nimikylttien uusimiseen kuluva summa pienenee Fuckingissa vuoden alusta lähtien.­

Nimenvaihdosta on pohdittu kylällä jo kauan. Esimerkiksi IS kertoi jo huhtikuussa 2012, että fuckingilaiset suunnittelivat äänestystä asiasta.

Tuolloin kyläläiset olivat saaneet runsaasti pilapuheluita ja kylän nimeä kantavia tienviittoja oli varastettu betoniin valamisesta huolimatta. Niiden juurella oli myös toistuvasti nähty lempiviä pariskuntia.

Paikalliset yrittäjät olivat pahentaneet asiaa painamalla kylän nimeä kantavia kortteja ja panemalla Fucking-olutta. Fuggingin lisäksi toisena vaihtoehtona uudeksi nimeksi oli tuolloin Fuking.

Vuonna 2018 pornovideosivusto Pornhub lupasi tarjota kylän asukkaille ilmaisen premium-tilin palvelussaan.

Tarina ei kerro, miksi nimi muuttuu vasta nyt. Osuutta asiaan saattaa kuitenkin olla sillä, että nimenmuutos vaati kaikkien kyläläisten yksimielisen päätöksen.

– Vahvistan, että paikallinen valtuusto on todellakin päättänyt asiasta. En kommentoi tätä yhtään enempää keskustaajama Tarsdorfin pormestari Andrea Holzner kertoi Reutersille.

Korjaus kello 27.11. kello 7.02: Kylä sijaitsee 350 kilometrin päässä pääkaupunki Wienistä länteen päin, ei itään päin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?