SVT: Ruotsin koronatilanne pahenee yhä – sairaala­hoitoa vaativien potilaiden määrä kasvaa jyrkästi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

SVT: Ruotsin koronatilanne pahenee yhä – sairaala­hoitoa vaativien potilaiden määrä kasvaa jyrkästi

Myös tehohoidossa olevien määrä on noussut.

Tukholmassa sairaalahoidossa on SVT:n mukaan yli 600 koronapotilasta.­

24.11.2020 7:32

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on noussut Ruotsissa jyrkästi neljän viime viikon aikana. Asiasta kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Terveysviranomaisten mukaan sairaalahoidossa oli maanantaina 1 627 koronapotilasta. Keväällä määrä oli pahimmillaan noin 2 300.

Myös tehohoidossa olevien määrä on kasvanut. Maanantaina tehohoidossa oli 176 ihmistä.

Henkilökunnan jaksamista koetellaan.

– Viime kevät oli todella raskas, emmekä ole vielä ehtineet palautua siitä, sairaanhoitaja Kajsa Lutti Uppsalan yliopistollisesta sairaalasta sanoo SVT:llä.

Vaikka potilaiden määrä kasvaa monissa osissa maata, esimerkiksi Jönköpingissä ja Örebrossa sairaalahoitoa tarvitsevia on aiempaa vähemmän.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven vetosi viikonloppuna kansalaisiin, jotta kamppailu koronaviruksen tukahduttamiseksi otettaisiin vakavasti.

– Pitäkää itsenne ajan tasalla neuvoista ja suosituksista, jotka ovat voimassa siellä, missä olette. Tavatkaa vain ihmisiä, joiden kanssa asutte. Jos asutte yksin, valitkaa yksi tai enintään kaksi ystävää, joiden kanssa vietätte aikaa. Mutta pitäkää etäisyyttä, Löfven ohjeisti kansalaisia.

Ruotsissa on epidemian aikana tilastoitu yli 6 000 koronaan liittyvää kuolemantapausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?