Richard, 74, ajautui veriseen kahakkaan alligaattorin kanssa – suojeli koiran­pentuaan paljain käsin: ”Se ampaisi kuin ohjus” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Richard, 74, ajautui veriseen kahakkaan alligaattorin kanssa – suojeli koiran­pentuaan paljain käsin: ”Se ampaisi kuin ohjus”

Yhdysvaltalainen Richard Wilbanks koki järkyttävän yllätyksen ulkoiluttaessaan koiraansa.

22.11. 3:57

Floridassa asuva eläkeläisherra Richard Wilbanks, 74, ja hänen kolmekuukautinen koiransa Gunner kokivat hiljattain odottamattomia kauhunhetkiä, uutisoi CNN.

Wilbanks oli arkisella kävelylenkillä takapihallaan sijaitsevan lammen rannalla Gunnerin kanssa, kun alkoi tapahtua. Matalasta rantavedestä hyökkäsi yhtäkkiä pienikokoinen, noin metrin pituinen alligaattori.

Se nappasi keskenkasvuisen spanielin silmänräpäyksessä kitaansa ja paineli sitten takaisin veteen.

– Se ampaisi vedestä kuin ohjus. En ikinä olisi uskonut, että alligaattori voisi olla niin vikkeläliikkeinen. Se oli hirvittävän nopea, Wilbanks kertasi CNN:lle.

Voit katsoa videon välikohtauksesta CNN:n verkkosivuilta.

Wilbanks ei jäänyt katselemaan toimettomana rakkaan koiransa joutsenlaulua vaan hyökkäsi suin päin pinnan alle kadonneen kaksikon perään. Hän kertoi rynnänneensä rantaveteen sen kummemmin miettimättä.

Rantavedessä hetken kahlannut Wilbanks paikansi nopeasti alligaattorin. Hän nosti sen suorille käsilleen ja ryhtyi riuhtomaan Gunneria villieläimen kidasta – paljain käsin.

Wilbanksin ja alligaattorin kaksintaistelu kesti joitain sekunteja, ja Gunner roikkui avuttomana tohinan keskellä. Eläkeläisherra sai lopulta avattua alligaattorin suun, jolloin koira pyyhälsi välittömästi väljemmille vesille.

Wilbanks kuvaili CNN:lle, ettei alligaattorin pitely ollut kovinkaan vaikeaa, mutta sen leukojen auki kampeaminen puolestaan oli hyvinkin brutaali ja haastava toimenpide.

Tarinalla oli onnellinen loppu, sillä Gunner-koira selvisi rytäkästä lähes vahingoittumattomana. Wilbanks sai painituokiosta lukuisia kipeitä haavoja käsiinsä ja vatsaansa. Alligaattorin terveydentila on tuntematon.

Wilbanks on ulkoiluttanut Gunneria samaisen lammikon rantamilla verisen tilanteen jälkeenkin mutta on pysytellyt aiempaa kauempana kauhujen rantaviivasta.

Hän ei jaksa kantaa kaunaa leppoisan ulkoiluhetken keskeyttäneelle alligaattorille, vaikka sai koiransa tapaan tuta sen raa’an puruvoiman.

– Ne ovat osa luontoja ja samalla myös elämäämme, hän totesi CNN:lle.

Wilbanksin kokema välikohtaus on melko harvinainen, sillä alligaattorit purevat Floridan osavalitossa keskimäärin vain noin kymmentä ihmistä vuosittain.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?