Panda-kissan uskomaton karku­matka sai onnellisen lopun – eläin löytyi reilun viikon jälkeen 4 000 kilometrin päästä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Panda-kissan uskomaton karku­matka sai onnellisen lopun – eläin löytyi reilun viikon jälkeen 4 000 kilometrin päästä

Panda-kissan seikkailu sai onnellisen lopun.

Panda-kissa pääsi kotiin matkattuaan 4000 kilometriä edestakaisin.

16.11.2020 19:43

Kun Panda-kissa katosi Thurstonin piirikunnassa, Yhdysvaltojen Washingtonissa 8. lokakuuta, ei sen omistaja Christina Clevenger osannut huolestua. Kissalla oli tapana viihtyä useita tunteja ulkona ja seikkailla Clevengerin isolla tontilla.

Kun Pandaa ei kotiin alkanut kuulua, Clevenger kuitenkin huolestui.

– Meillä oli noin tusinan verran väkeä auttamassa meitä etsimään jälkiä tai johtolankoja kuten, oliko se jäänyt kojootin saaliiksi, Clevenger muistelee Today.comin haastattelussa.

Etsinnät eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, jolloin Clevenger päätti kokeilla sosiaalisen median voimaa.

Lähes pari viikkoa kissan katoamisen jälkeen tärppäsi: Clevengerin täti löysi päivityksen, jonka mukaan Panda oli löytynyt. Clevengerin yllätykseksi Panda oli päätynyt aina Kenaihin, Alaskaan asti. Teitä pitkin välimatka on noin 4 000 kilometriä.

– Pitelin tyttäreni chihuahuaa ja minun on myönnettävä, että pudotin pikkuisen chihuahuan ja puhelimeni, Clevenger kuvailee hetkeä, jolloin näki päivityksen.

– Aloin heti parkua... Se, kun hän käänsi puhelimen ja se oli siinä, romahdin. Olin tunteikas koko päivän.

KTOO-sivusto kertoo, että kissa löytyi rahdin joukosta Home Depot -rautakaupalla. Epävarmaa on, miten eläin päätyi Alaskaan.

– Sen tiedämme, että se oli rahtikontissa yhdeksän tai kymmenen päivää, kissan kotiuttamisessa auttaneen eläinpelastusjärjestön United Angelsin johtaja D.D. Ponder kertoo.

– Se matkusti Kenaihin proomulla, joten se oli jumissa kontissa puolitoista viikkoa – ilman ruokaa, ilman vettä. Siellä oli pimeää ja kylmää. Mutta kaikeksi onneksi me saimme tietää siitä. On hullua, että kaiken sen matkustamisen jälkeen se pääsee kotiin.

Nyt Panda on vihdoin kotona. Clevengerin mukaan kissa voi hyvin, joskin se on ollut äkäinen kotiin palattuaan. Toistaiseksi Panda pysyy sisätiloissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?