IS Washingtonissa: Kuvat villeistä juhlista Valkoisen talon edustalla – ”Pääsimme tänään eroon saamarin paholaisesta”

Black Lives Matter -aukiolla oli karnevaalitunnelma.

Riemu repesi Bidenin kannattajien keskuudessa.

8.11.2020 7:00

– Pääsimme tänään eroon saamarin paholaisesta. Tiedätkö miten vaikeaa on manata pois paholainen? Teimme sen tänään.

Washingtonilainen Josh oli tullut tuhansien muiden tapaan juhlimaan Joe Bidenin vaalivoittoa ja Donald Trumpin tappiota Valkoisen talon edustalle Washingtonissa. Hän oli pukeutunut naamariin ja varustautunut pullolla kuohujuomaa.

Valkoisen talon pohjoispuolella oleva Lafaytte-puisto on edelleen suljettu korkeilla aidoilla yleisöltä, joten ihmismassat kokoontuivat sinne johtavalle Black Lives Matter -aukiolle. Tunnelma oli kuin karnevaalissa.

Musiikki soi, ja iskulauseet kaikuivat. Monet tanssivat. Ilotulitteita räjähteli. Joku kiipesi lyhtypylvääseen lippua heiluttamaan. Ihmiset kantoivat Bidenin kannatuskylttejä. Ilmassa tuoksui marihuana. Asfaltti oli läikkyneistä juomista tahmea.

Suurin osa paikallaolijoista oli nuoria, ja vähemmistöjen edustajat olivat yliedustettuina. Jotkut olivat tuoneet lapsensa todistamaan historiallista hetkeä.

Kun Kamala Harris ja Joe Biden pitivät voittopuheensa kello kahdeksan jälkeen, joku kiipesi korokkeelle ja välitti kaiuttimen kautta puheet kännykästään juhlakansan kuultavaksi.

Puheiden päätyttyä ihmisjoukko puhkesi huutoihin:

– USA, USA!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?