Sanasota kuumenee: Bidenin leiri uhkaa taluttaa ”tunkeutujat” Valkoisesta talosta – Trumpin poika toivoi ”totaalista sotaa” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sanasota kuumenee: Bidenin leiri uhkaa taluttaa ”tunkeutujat” Valkoisesta talosta – Trumpin poika toivoi ”totaalista sotaa”

Yhdysvaltain presidentinvaalien ratkaisun viipyessä ehdokkaiden joukot ovat käyneet kiivasta sananvaihtoa.

6.11.2020 18:27

Presidentinvaalin ratkaisun ja demokraattien Joe Bidenin voiton uskotaan olevan lähellä sen jälkeen, kun hän siirtyi äänten määrässä Donald Trumpin edelle perjantai-iltapäivänä Suomen aikaa.

Trump on kuitenkin ilmoittanut, ettei aio luovuttaa vaikka kärsisikin tappion ratkaisevana pidetyssä Pennsylvanian tai Georgian osavaltioissa, joissa ääntenlasku on edelleen kesken. Jo torstaiyönä Trump piti puheen, jossa hän heitti epäilyksen verhon ääntenlaskun luotettavuuden ylle, ja väitti Bidenin pyrkivän ryöstämään häneltä vaalivoiton vaalivilpin avulla.

Trumpin kampanja on jo ehtinyt haastaa vaalivirkailijoita oikeuteen useassa osavaltiossa ja vaatinut äänteen uudelleenlaskentaa. Samaan aikaan tilanteesta käytetty retoriikka on koventunut. Torstaina Trumpin poika Donald Trump Jr. kirjoitti Twitter-viestissään, että maan tulevaisuuden kannalta parasta olisi jos presidentti kävisi ”totaaliseen sotaan” vaalituloksesta.

Perjantaina Bidenin mentyä johtoon Pennsylvaniassa Trumpin kampanja julkaisi lausunnon, jonka mukaan presidentinvaalit eivät ole ohi.

– Virheellinen ennuste demokraattien ehdokkaan Joe Bidenin voitosta perustuu neljän osavaltion tuloksiin, jotka ovat kaukana valmiista, kampanjan asianajaja Matt Morgan toteaa lausunnossa.

Bidenin kampanja vastasi lausunnolla, jonka mukaan "Yhdysvaltain hallinto on täysin kyvykäs saattamaan tunkeutujat ulos Valkoisesta talosta".

– Kuten sanoimme heinäkuun 19. päivänä, amerikkalaiset päättävät näiden vaalien tuloksen. Ja Yhdysvaltain hallinto on täysin kyvykäs saattamaan tunkeutujat ulos Valkoisesta talosta, Bidenin kampanjan tiedottaja Andrew Bates ilmoitti julkaisemassaan lausunnossa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?