Yksityiskohta kiinnitti asiantuntijan huomion, kun vaimo kumartui Joe Bidenin puoleen – ”Vaikutti vähän pahalta” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yksityiskohta kiinnitti asiantuntijan huomion, kun vaimo kumartui Joe Bidenin puoleen – ”Vaikutti vähän pahalta”

Kehonkielen asiantuntija Sami Sallinen kiinnitti huomiota muutamiin yksityiskohtiin, kun Joe Biden esiintyi keskiviikkona aamulla Suomen aikaa.

4.11.2020 8:48

Demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden esiintyi tv-kameroille keskiviikkoaamuna Suomen aikaa.

Hänen vaimonsa Jill Biden seisoi miehensä rinnalla. Bidenin viesti oli, että vaalitulos ei ole selvä ennen kuin kaikki äänet on laskettu.

Kehonkielen asiantuntija Sami Sallinen katsoi Bidenin esiintymisen ja kiinnitti huomiota muutaman seikkaan.

Ensinnäkin Sallinen sanoo, että Bidenin sisääntulo oli hallittu ja onnistunut. Yleiskuva Bidenin esiintymisestä oli, että se oli rento ja avoin, ja presidenttiehdokas hallitsi hyvin kehonsa.

– Molemmat kandidaatit ovat harjoitelleet aidon, hyvän sisääntulon hyvällä hymyllä. Biden käytti paljon käsiä esiintymisessä, mikä toi hyvää rentoutta siihen. Avoimien käsien käyttö on itsevarmuuden ja rentouden merkki, Sallinen selvittää.

– Hänellä oli peukalot ylöspäin, mikä on niinikään positiivisuuden ja itsevarmuuden merkki. Tämä on joko harjoiteltua, tai sitten hän uskoo vahvasti menestykseen.

Joe Biden nosti parikin kertaa nyrkkiä ilmaan. Se on asiantuntijan mukaan vahvuuden ilmaus.

Sallinen huomasi myös, että Biden piti katsekontaktin koko ajan yleisössä, eikä hän hakenut vaikuttavuutta katsomalla kameraan.

– Tämä antaa hänestä luonnollisen ja aidonoloisen vaikutelman.

Muutaman kerran puheen aikana Biden väläytti leveän poikamaisen hymyn.

– Se vaikutti harjoitellulta feikkihymyltä, mikä ei ole jenkeille mitenkään poikkeuksellista, vaan se kuuluu siihen kulttuuriin.

Eräs hetki hymyn jälkeen kuitenkin kiinnitti Sallisen huomion.

– Pari kertaa sen jälkeen, kun Biden heittää sen feikkihymyn, hänen kasvonsa passivoituvat ihan puoleksi sekunniksi. Se viittaa siihen, että hän saattaa ensinnäkin olla väsynyt, mutta hänen hymynsä vaikuttaa hyvin ulkokohtaiselta.

Sitten Bidenin esiintymisessä tuli eräs Sallisen mukaan silmäänpistävä kohta.

Se oli hetki, jolloin vaimo Jill kumartui kuiskaamaan miehensä korvaan jotakin.

Ilmeisesti vaimo Jill muistutti miestään keskeisistä ihmisistä, joita tämän tuli puheessa kiittää.

– Kun Trump on kovasti yrittänyt väittää, että Biden on seniili, niin kehonkielen näkökulmasta tämä vaikutti vähän pahalta Bidenin suhteen. Häntä ikään kuin jouduttiin ohjaamaan tässä tilanteessa. Se vähän tökkäsi omaan silmään, Sallinen sanoo.

Pari kertaa, alussa ja lopussa, Biden myös näytti nyrkkiä ilmaan.

Sallinen kertoo havainneensa, että molemmat ehdokkaat käyttävät tätä elettä paljon.

– Se on tällainen vahvuuden ilmaus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?