IS Floridassa: Trumpin kannattajaa heitettiin kananmunilla, kadun toisella puolella Bidenin tukijat saivat keskisormea - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

IS Floridassa: Trumpin kannattajaa heitettiin kananmunilla, kadun toisella puolella Bidenin tukijat saivat keskisormea

Floridan Palm Beachissa äänestys sujui ilman suuria häiriöitä.

Carol Haan uskoo lujasti Donald Trumpin voittoon.­

3.11.2020 23:36 | Päivitetty 3.11.2020 23:40

Carol Haan heiluttaa Donald Trumpin kannatuskylttiä kuusikaistaisen tien varrella Floridan Wellingtonissa. Muutaman sadan metrin päässä on äänestyspaikka, jossa parhaillaan ratkotaan Yhdysvaltojen presidenttiä seuraavalle nelivuotiskaudelle.

– En usko sosialismiin tai kommunismiin. Uskon rajoihin Uskon vapauteen, niin kuin esi-isämme sen tarkoittivat, Haan perustelee valintaansa.

Haan kertoo olleensa ystävineen tien varressa kolme tuntia.

– Olen täällä niin pitkään kuin tarvitaan.

Jotkut ohiajavista autoista tööttäävät porukalle tuen merkiksi tai näyttävät peukaloa. Kaikki eivät ole yhtä ystävällisiä.

– Puoli tuntia sitten seisoin tässä ja yht’äkkiä kuulin auton kaahaavan ohitseni ja tunsin kipua reisissäni. Silloin tajusin, että he olivat heittäneet kananmunia minua kohti, Haan kertoo.

Haan näyttää tahraantuneita farkkujaan ja kadulla olevia munankuoria todisteeksi.

Smenika Brown luottaa Joe Bidenin voittavan selvästi.­

Risteyksen toisella puolella omia kylttejään heiluttelee kolme Joe Bidenin kannattajaa. Ohiajavan auton kuljettaja näyttää heille keskisormea.

– On todella tärkeää saada se rasistinen idiootti ulos Valkoisesta talosta. Mustaihoiset eivät tule koskaan tukemaan häntä, Smenika Brown sanoo.

Äänestys Palm Beachin piirikunnassa Floridassa näytti kaiken kaikkiaan sujuvan rauhallisesti. Ilta-Sanomat vieraili aamupäivällä kolmella äänestyspaikalla, joista yhdelläkään ei ollut jonoja.

Sama viesti kantautui useimmilta äänestyspaikoilta ympäri Yhdysvaltojen. Ennennäkemättömän vilkas ennakko- ja postiäänestys on helpottanut äänestyspäivän painetta.

Jerry Puranen oli pukeutunut vaalipäivänä republikaanisen puolueen punaisiin väreihin.­

Lantanassa äänensä antoi toisen polven amerikansuomalainen Jerry Puranen.

– Olen konservatiivi, ja Trump ajaa juuri niitä asioita, Puranen perusteli valintaansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?