Salamatkustajat uhkasivat öljytankkerin miehistöä Britannian edustalla – vasta erikoisjoukkojen väliintulo rauhoitti tilanteen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Salamatkustajat uhkasivat öljytankkerin miehistöä Britannian edustalla – vasta erikoisjoukkojen väliintulo rauhoitti tilanteen

Öljytankkerilta tuli hälytys välikohtauksesta. Tilanne purkautui, kun sotilaat nousivat alukselle ja ottivat kiinni salamatkustajat.

Nave Andromeda -tankkeri.­

25.10. 22:32 | Päivitetty 26.10. 4:47

Salamatkustajat uhkailivat öljytankkerin miehistöä Englannin etelärannikon edustalla, poliisi tiedotti sunnuntai-iltana AFP:n mukaan. Tuolloin välikohtaus oli kestänyt jo yhdeksän tuntia siitä, kun ensimmäinen hälytys tuli.

Poliisin mukaan Nave Andromeda -tankkerin henkilökunnan hyvinvoinnista alettiin huolestua aamukymmenen aikoihin. Tuolloin poliisille kerrottiin, että salamatkustajat olivat ”tehneet sanallisia uhkauksia miehistö kohtaan,” mutta ”kenenkään ei raportoitu loukkaantuneen”. Poliisi päätti eristää aluksen.

Britannian rannikkovartiosta ja rajavartiosto hälytettiin purkamaan tilanne. Rannikkovartioston mukaan kaksi helikopteria lähetettiin tukemaan poliisia.

BBC:n mukaan myös Britannian erikoisjoukot ovat osallistuneet välikohtauksen selvittämiseen. Hieman ennen kello 22.30 Reuters uutisoi, että armeijan joukot olivat nousseet laivalle ja seitsemän ihmistä otettu kiinni.

Varustamoa edustavien asianajajien mukaan kyse ei ollut kaappauksesta vaan salamatkustajat olivat vastustaneet sitä, että heidät oltiin lukitsemassa hyttiin sen jälkeen, kun heidät oli löydetty.

Nave Andromeda on rekisteröity Liberiaan. Raakaöljyä kuljettava alus lähti Nigeriasta viime viikolla ja sen oli määrä saapua Southamptonin satamaan aiemmin sunnuntaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?