Palkkamurhaa epäillään: F1-tuomariksi valitun Vitali Petrovin isä tuli joelle saunasta ja tarkka-ampuja iski Säkkijärvellä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Palkkamurhaa epäillään: F1-tuomariksi valitun Vitali Petrovin isä tuli joelle saunasta ja tarkka-ampuja iski Säkkijärvellä

Venäläisten tiedotusvälineiden mukaan vaikuttaa siltä, että murhaaja tunsi ”Viipurin hallitsijan” Aleksandr Petrovin tavan käydä joessa kastautumassa saunan lomassa.

Aleksandr Petrov joutui surmatuksi kesken lauantain saunarituaalin huvilallaan, joka sijaitsee entisessä Suomen Säkkijärven kunnassa, kertoo Venäjän media.­

24.10.2020 22:26

Viipurin tosiasialliseksi hallitsijaksi kutsuttu liikemies ja kaupunginvaltuutettu Aleksandr Petrov, 61, löydettiin lauantaina alkuillasta kuolleena huvilaltaan.

Venäjän median mukaan Petrov oli ammuttu huvilalleen, joka sijaitsee entisessä Suomen Säkkijärven kunnassa.

Tapauksen yksityiskohdat ovat vielä epäselviä, mutta uutissivustot 47News ja Fontanka ovat kertoneet omiin lähteisiinsä perustuen joitakin tiedonmurusia.

Rikostutkijoiden mukaan vaikuttaa siltä, että murhaaja tunsi hyvin Petrovin tavat ja oli varustautunut surmaamaan tämän etäältä.

Alustavien tietojen mukaan murhaaja iski, kun Petrov oli tullut saunasta ja meni huvilansa edustalla olevalle joelle kastautuakseen viileään veteen.

47Newsin mukaan Petrov oli mennyt lauantaina Tapiolan kylässä (ven. Velikoje) sijaitsevalle huvilalleen ja ilmoittanut etukäteen palvelushenkilökunnalleen, että hän haluaa saunoa.

Kun murha tapahtui, paikalla oli saunanlämmittäjä ja vartija, jonka kerrotaan löytäneen Petrovin ruumiin.

Petrov ehti ilmeisesti käydä jo uimassa joessa saunomisen lomassa eli ampuja ei iskenyt välittömästi, vaan odotti sopivaa hetkeä. Noin puoli kuudelta illalla Petrov meni jälleen kerran joen rantaan, jolloin tarkka-ampujaksi epäilty murhaaja iski ilmeisesti joen vastarannalta.

Tätä versiota tukee myös se, että Petrovin palvelushenkilökunnan mukaan huvilalla ei ollut ketään vieraita eivätkä he havainneet kenenkään ulkopuolisen tunkeutuvan huvilan alueelle.

Ei ole tarkkaan tietoa siitä, kuinka Petrovin huvila on rakennettu, mutta hyvin usein venäläisten varakkaiden henkilöiden huviloita ympäröi jopa metrien korkuinen aita. Mikäli tiedot hänen tavastaan uida joessa kuitenkin pitävät paikkaansa, niin oletettavasti hän ei ole voinut aidata joenrantaa, vaan hänen on silloin täytynyt tulla ulos huvilansa alueelta ja mahdollisen tappajan ulottuville.

47Newsin mukaan Petrovia oli ammuttu yhden kerran ja surmaaja oli osunut häntä rintakehään. Hänen ruumiinsa löydettiin veden ääreltä.

Vitali Petrov kuvattuna 2011.­

Petrovia pidetään yhtenä Viipurin vaikutusvaltaisimpana ja rikkaimpana liikemiehenä, joka tunnetaan myös presidentti Vladimir Putinin tukipuolueen Yhtenäisen Venäjän edustajana.

Uutissivuston Fontanka mukaan tieto hänen surmastaan johti välittömästi siihen, että Leningradin alueelta lähti ”kokonainen divisioona” rikostutkijoita paikan päälle selvittämään tapahtunutta.

Aleksandr Petrov tunnetaan maailmalla lähinnä siitä, että hän on ensimmäisenä venäläisenä kuljettajana F1-uraa tehneen Vitali Petrovin isä.

Vitali Petrovin ajat formulakuljettajana ovat jo ohi, mutta hänen oli määrä toimia tänä viikonloppuna Portugalin GP:n tuomaristossa. Petrovin kerrotaan nyt luopuneen F1-tuomaroinnista suru-uutisen vuoksi. Hänet korvaa Bruno Correia.

Aleksandr Petrov tunnetaan puolestaan kotikaupungissaan Viipurissa siitä, että hän oli mukana lukemattomilla eri liiketoiminnan aloilla ja samaan aikaan politiikassa. Moni kuvailikin, että hän on todellinen Viipurin hallitsija tai omistaja.

Viime aikoina Petrov oli luopumassa Viipurin laivanrakennustehtaan eli telakan omistuksista ja huoltoasemabisneksistä, mutta sen sijaan hän oli yhä aktiivisesti mukana esimerkiksi hotelli Druzhban toiminnassa, kiinteistösijoituksissa, jätehuoltobisneksessä, kauppakeskusten pyörittämisessä, mainosalalla, tietyö- ja rakennusfirmoissa sekä kiinteistöhuollossa ja vartiointibisneksissä. Hänellä oli omistuksia myös Murmanskin satamatoiminnassa ja hän pyöritti metsästysklubia sekä urheilukeskus Favoritia.

Lisätty 24.10. klo 22.34 tieto siitä, että Petrovia oli ammuttu kerran rintakehään.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?