”Ajattelin, että oho!” Suomalaistutkija yllättyi, kun Trump pusersi Bidenilta rohkean lausunnon - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

”Ajattelin, että oho!” Suomalaistutkija yllättyi, kun Trump pusersi Bidenilta rohkean lausunnon

Donald Trump väänsi presidentti­ehdokkaiden viimeisessä tv-väittelyssä pienen, mutta tärkeän osavoiton saatuaan Joe Bidenin julistamaan tavoitteekseen öljyntuotannon alasajon.

23.10.2020 17:50 | Päivitetty 23.10.2020 17:50

– Oli se sellainen kohta, missä ajattelin, että oho! Trump yritti pusertaa Bidenia, saada sanomaan sen ja hän onnistui siinä, Ulkopoliittisen instituutin vieraileva tutkija Maria Annala kertoi.

Annalan mielestä Biden ei olisi puhunut öljyntuotannosta pois siirtymisestä, ellei Trump olisi hiillostanut ja painostanut.

 • Artikkelin videolla tutkija Maria Annala kommentoi ISTV:n studiossa Yhdysvaltain presidentinvaaliehdokkaiden tv-väittelyn ilmastonmuutoskeskustelua.

  – Siinä kohdassa ajattelin, että se oli Trumpille voitto, vaikka se on linjassa Bidenin ”ympäristönsuojelun ja ilmastomuutoksen vastainen taistelu edellä”-kampanjan kanssa, Annala sanoo.

  Ulkopoliittisen instituutin vieraileva tutkija Maria Annala on ISTV:n vaaliasiantuntija.­

  Öljyntuotanto on jättimäinen teollisuudenala Yhdysvalloissa. Ilmastonmuutosta vastaan kamppailtaessa sen päästöt ovat ratkaisevassa asemassa ja vaa’ankieliosavaltioissa kuunnellaan tarkasti miten ehdokkaat asiaan suhtautuvat.

  Tutkijan mukaan asia tuskin ratkaisee vaalia, mutta näin jyrkkää ja voimakasta kannanottoa Bidenin ei olisi ehkä kannattanut lähetyksessä sanoa.

  Donald Trumpin ja Joe Bidenin vaalitaistelu jatkuu vielä 11 päivää tv-tentin jälkeen.­

  Asteittainen alasajo vuosikymmenten aikana

  Trump otti asiasta kaiken ilon irti ja alleviivasi sitä moneen kertaan, jotta se ei jäänyt keneltäkään huomaamatta.

  Saatuaan uudestaan puheenvuoron Biden kiirehti lisäämään, että hän tarkoitti öljyntuotannon asteittaista alasajoa. Ja sen korvaamista kestävällä energiantuotannolla.

  Osion tuoreimmat

  Luitko jo nämä?