Lehti: Hollantilais­tutkija pääsi kirjautumaan Trumpin Twitter-tilille – helppo sala­sana yllätti täysin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lehti: Hollantilais­tutkija pääsi kirjautumaan Trumpin Twitter-tilille – helppo sala­sana yllätti täysin

Presidentti Donald Trumpin Twitter-tilillä on 87 miljoonaa seuraajaa, mutta se on suojattu hämmentävän heikosti, paljasti hollantilainen tutkija.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ahkera Twitterin käyttäjä.­

22.10. 19:44

Tietoturva-asiantuntija Victor Gevers pääsi kirjautumaan sisälle maailman vaikutusvaltaisimman henkilön Twitter-tilille ja olisi voinut twiittailla tämän nimissä mitä haluaa.

Trumpin Twitter-salasanaa varten ei tarvittu kummoista hakkerointia, sillä se oli Trumpin oma vaalislogan ”maga2020!” (lyhenne lauseesta make America great again).

Gevers oli myös 2016 onnistunut kirjautumaan Trumpin tilille. Nyt hän pääsi sisälle jo viidennellä salasana-arvauksellaan. Hollantilaiset tietoturva-asiantuntijat pitävät Geversin väitteitä uskottavina, kertoo hollantilaislehti de Volkskrant.

– Luulin, että neljän väärän salasanan jälkeen tili olisi blokannut jatkoyritykset tai edes pyytänyt jotain lisävahvistuksia, hämmästeli Gevers Trumpin tilin heikkoa suojausta.

Geversin mukaan tilille pääsyn helppous osoitti, ettei Yhdysvaltain presidentti käyttänyt tilinsä suojauksena edes perustasoa eli esimerkiksi kaksivaiheista tunnistautumista.

Päästyään suureksi yllätyksekseen sisälle tilille kertoi Gevers menneensä paniikkiin. Hän lähetti varoituksia tietoturvauhasta Trumpin avustajille ja Yhdysvaltain viranomaisille, mutta niihin ei reagoitu. Sen sijaan hän hoksasi, että Trumpin tilin suojausta oli nyt tiukennettu ja siihen oli laitettu kaksivaiheinen tunnistautuminen.

Kaksi päivää myöhemmin Yhdysvaltain salainen palvelu otti yhteyttä Geversiin. De Volkskrantille näytettyjen todisteiden mukaan salainen palvelu otti asian vakavasti ja kiitti Geversiä kun oli huomauttanut heille tietoturvauhasta.

Vuonna 2016 Gevers ja kaksi muuta arvasivat myös oikein Trumpin tuolloin käyttämän salasanan Twitterissä. Se oli ”yourefired”, liittyen Trumpin tosi-tv-ohjelmaan Diiliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?