Maastopalossa käpälänsä kärventänyt jaguaari pääsi takaisin luontoon yli kuukauden hoidon jälkeen Brasiliassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Maastopalossa käpälänsä kärventänyt jaguaari pääsi takaisin luontoon yli kuukauden hoidon jälkeen Brasiliassa

Ousado-niminen jaguaari sai villieläinjärjestön hoivissa muun muassa otsoni- ja laserhoitoja.

Vielä reilu kuukausi sitten Ousado-jaguaari oli heikossa kunnossa. Nyt tilanne on toinen.­

22.10. 14:55

Brasiliassa päästiin tiistaina vapauttamaan takaisin luontoon jaguaari, joka oli pelastettu Pantanalin kosteikkoalueella aiemmin raivonneiden maastopalojen keskeltä pahasti loukkaantuneena.

Ousado-niminen jaguaari sai palovammoihinsa yli kuukauden ajan hoitoa villieläinten suojeluun keskittyvän Instituto Nex -järjestön hoivissa. Eläinlääkärit hoitivat sen hiiltyneitä käpäliä muun muassa otsonilla ja laserterapialla.

Instituto Nexin eläinlääkäritiimi nukutti Ousadon syyskuussa hoitaakseen sen kärventyneitä käpäliä.­

Tiistaina koitti viimein päivä, jolloin Ousado voitiin palauttaa löytöpaikkaansa. Se sijaitsee joen varrella Encontro das Aguasin luonnonsuojelualueella.

– Kun löysimme sen, se oli todella tuskissaan. Se ei kyennyt kävelemään kunnolla. Nyt se on toipunut normaaliin tilaan. Se juoksi suoraan ylös joenpenkalta. Olemme todella tyytyväisiä tuloksiin, Ousadoa hoitanut eläinlääkäri Jorge Salomao kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Järjestö julkaisi myös videon vapauttamisesta.

Videolla näkyy, kuinka Ousado pinkaisee vauhdilla viidakkoon ihmeteltyään tilannetta ensin hetken kuljetuslaatikossaan. Eläinlääkäritiimi hyvästelee hoidokkinsa antamalla tälle aplodit.

Jaguaarin toipumista ja sen liikkeitä seuraa vastaisuudessa GPS-pannan avulla tutkija Fernando Tortato, joka työskentelee paikallisten villieläinjärjestöjen kanssa yhteistyössä toimivan Panthera-järjestön leivissä.

Pantheran mukaan Ousadon kotiinpaluu symboloi työtä, jota lukemattomat ihmiset tekevät maastopalojen sammutuksen sekä niistä kärsivien villieläinten pelastamisen eteen.

Viisivuotiaaksi arvioidun jaguaarin portugalinkielinen nimi Ousado tarkoittaa suomeksi rohkeaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?