Barack Obama ryöpytti Trumpia armotta – ”Kykenemätön ottamaan työnsä vakavasti” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Barack Obama ryöpytti Trumpia armotta – ”Kykenemätön ottamaan työnsä vakavasti”

Barack Obama puhui Pennsylvaniassa Joe Bidenin puolesta.

22.10. 2:34

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama puhui keskiviikkona Philadelphiassa ensi kertaa julkisesti Joe Bidenin puolesta tämän vaalikampanjan aikana.

Obama ei säästellyt sanojaan arvostelleensa seuraajaansa Donald Trumpia.

Obaman mielestä Trump on osoittanut ”olevansa kykenemätön ottamaan työtään vakavasti”.

– En koskaan uskonut, että Trump omaksuisi visioni tai jatkaisi linjaani, mutta toivoin Yhdysvaltojen vuoksi, että hän olisi voinut osoittaa jotakin kiinnostusta työnsä vakavasti ottamiseen. Mutta niin ei käynyt. Hän ei ole osoittanut mitään kiinnostusta töidensä hoitamiseen tai kenenkään muun kuin itsensä ja ystäviensä auttamiseen, Obama sanoi CNN:n mukaan.

– Tämä ei ole tosi-tv:tä. Tämä on todellisuutta. Ja meidän muiden on elettävä seurausten kanssa.

Obama kritisoi voimakkaasti muun muassa Trumpin toimia koronaviruksen hallinnassa ja rotukysymyksiin liittyvissä levottomuuksissa.

– Demokratiamme ei toimi, jos ihmiset, joiden pitäisi olla johtajiamme valehtelevat joka päivä ja vain keksivät asioita. Ja me vain tulemme turtuneeksi siihen.

Obama sanoo olleensa vihainen ja turhautunut seuratessaan Trumpin toimia presidenttinä.

– Meillä ei ole varaa enää neljään samanlaiseen vuoteen. Ajautuisimme niin pitkälle taaksepäin, että siitä kuopasta ylös pääseminen olisi todella vaikeaa, vuosina 2009–17 presidenttinä toiminut Obama sanoi.

Obama varoitti äänestäjiä olemaan tuudittautumatta demokraattiehdokas Bidenin gallupjohtoon ja muistutti neljän vuoden takaisista vaaleista, joissa Hillary Clinton oli gallupeissa edellä, mikä sai äänestäjiä jäämään kotiin.

Vaalipäivään on aikaa vajaat kaksi viikkoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?