Korona erotti yli 60 vuotta naimisissa olleet Even, 80, ja Josephin, 80 – tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa seitsemään kuukauteen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Korona erotti yli 60 vuotta naimisissa olleet Even, 80, ja Josephin, 80 – tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa seitsemään kuukauteen

Koronavirus erotti Eve ja Joseph Lorethin pitkäksi aikaa, vaikka kumpikin on onnekseen välttynyt tartunnalta.

21.10. 20:21

Yhdysvaltain Floridassa asuvat 80-vuotiaat Joseph ja Eve Loreth kohtasivat toisensa viime viikon perjantaina ensimmäistä kertaa 215 päivään. Yli 60 vuotta naimisissa olleen parin oli erottanut koronavirus, vaikka se ei ole kummankaan heistä kohdalle edes osunut.

Pandemian alkuvaiheessa maaliskuussa Joseph joutui sairaalaan muun sairauden vuoksi. Lopulta hänen jalkansa jouduttiin amputoimaan ja mies päätyi useaksi kuukaudeksi kuntoutukseen.

Eve taas ei voinut vierailla aviomiehensä luona, koska sen estivät koronaviruksen vuoksi asetetut turvallisuusmääräykset. Elokuussa Eve muutti asumaan Josephin kanssa samaan, Floridan Brandonissa sijaitsevaan Rosecastlen palvelutaloon, mutta kasvotusten pariskunta ei vieläkään voinut tavata.

Yli seitsemän kuukauden ajan Lorethit kykenivät kommunikoimaan keskenään vain puhelimessa tai satunnaisesti ikkunan läpi toisiaan nähden.

Viimein Josephin kuntoutus kuitenkin päättyi, ja edessä oli perjantaina tunteikas jälleennäkeminen. Tunteita kohtaaminen on tosin saanut aikaan myös isossa joukossa sivullisia, sillä palvelutalon henkilökunnan tilanteesta kuvaama, koskettava video lähti leviämään nopeasti verkossa.

– Pääsimme todistamaan, kuinka asukkaanamme olevat rakastavaiset näkivät ja halasivat toisiaan ensimmäistä kertaa pandemian alettua. Varatkaa nenäliinoja! palvelutalo varoitti videon saatesanoissa Facebookissa.

– Rakastan sinua. En uskonut koskaan pääseväni tänne asti. Kaipasin sinua niin paljon... 60 vuoden ajan olen onnistunut tekemään jotakin oikein, Joseph sanoi Evelle liikuttuneena.

Myös Eve teki miestään halatessaan ja suukotellessaan selväksi, että ikävä oli ollut kova.

Videon levittyä Lorethien onnesta kiinnostuivat myös tiedotusvälineet. Kohtaamisesta uutisoi muun muassa CBS News. Palvelutalon tiedottaja kertoi kanavan toimittajalle, että Lorethit tapasivat toisensa rullaluisteluradalla jo kouluaikoinaan.

– Hän alkoi jahtaamaan minua ympäri kaukaloa, eikä hän ole sen jälkeen lakannut jahtaamasta minua, Joseph vitsaili.

Loretheilla on viisi lasta ja useita lapsenlapsia. Eve kertoi lopettaneensa lastenlasten laskemisen sen jälkeen, kun ”kymmenes tai kahdestoista” heistä oli syntynyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?