Trump hermostui ja käveli pois kesken tv-haastattelun – sitten alkoi tapahtua Twitterissä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump hermostui ja käveli pois kesken tv-haastattelun – sitten alkoi tapahtua Twitterissä

Presidentti hermostui CBS:n 60 Minutes -ohjelman juontajan kysymyksiin ja ryhtyi hyökkäykseen tätä vastaan.

21.10. 10:57 | Päivitetty 21.10. 11:17

Presidentti Donald Trump käveli tiistaiaamuna kesken nauhoituksen pois haastattelusta, joka on tarkoitus esittää ensi sunnuntaina yhdessä Yhdysvaltain suosituimmista tv:n ajankohtaisohjelmista. Myöhemmin Trump uhkasi julkaista nauhoitteen haastattelusta jo ennen sen virallista esittämistä.

Trump ajautui näin jälleen yhteen taisteluun median kanssa vain kaksi viikkoa ennen presidentinvaaleja. Video yllä: Trump kertoo kannattajilleen 60 Minutes -ohjelman haastattelusta Pennsylvaniassa.

CBS-kanavan 60 Minutes -ohjelmaa oli nauhoitettu 45 minuutin ajan Valkoisessa talossa, kun Trump tiettävästi hermostui toimittaja Leslie Stahlin kysymyksistä ja keskeytti haastattelun ilmoittaen että oli antanut riittävästi aikaa sille. Nauhoittamatta jäi ennakkoon sovittu osa, jossa Stahlin oli määrä haastatella Trumpia ja varapresidentti Mike Penceä yhdessä.

Pian tämän jälkeen Trump ryhtyi hyökkäykseen Stahlia vastaan, kun hän julkaisi Twitterissä lyhyen videonpätkän, jossa Stahl nähtiin Valkoisessa talossa ilman kasvomaskia.

Amerikkalaismedian tietojen mukaan Stahl oli kuitenkin pitänyt maskia koko ajan aina siihen asti, kun haastattelu oli alkanut, ja CBS:n kuvausryhmä oli normaalien käytäntöjen mukaan testattu koronan varalta ennen saapumista haastatteluun. Trumpin julkaisemalla videolla Stahl keskusteli CBS:n tuottajien kanssa.

Myöhemmin Trump julkaisi kaksi twiittiä, joista toisessa hän uhkasi julkaista haastattelun ennen aikojaan.

– Tämä tehdään, jotta jokainen saa kuvan, millaisesta väärennetystä ja puolueellisesta haastattelusta on kyse, Trump kirjoitti.

– Verratkaa tätä kaameaa puuttumista vaaliprosessiin haastatteluihin, joita Unelias Joe Biden on äskettäin tehnyt.

Trumpin ja Bidenin on määrä kohdata viimeisessä vaaliväittelyssä varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa. Myös Bidenia ja hänen varapresidenttiehdokastaan Kamala Harrisia on haastateltu 60 Minutes -ohjelmaan ennakkoon.

CBS kommentoi myöhemmin Trumpin twiittejä ja kertoi, että Valkoinen talo oli tehnyt oman nauhoitteensa haastattelusta, mutta sen oli tarkoitus päätyä vain Valkoisen talon arkistoon. Kanavan edustajan mukaan sillä on laaja kokemus presidenttiehdokkaiden haastatteluista ja tärkeiden kysymysten esittämisestä ennen vaaleja.

Trumpin yhteenotto Stahlin kanssa on jatkoa hänen viimeaikaisille hyökkäyksilleen toimittajia vastaan. Trump on arvostellut sekä ensimmäisen väittelyn juontajaa, Foxin Chris Wallacea että tulevan väittelyn juontajaa, NBC:n Kristen Welkeriä epäreiluiksi.

Lisäksi hän kutsui viimeviikkoisen tv-esiintymisensä juontajaa NBC:n Shannon Guthrieta ”Bidenin korvikkeeksi” ja Reutersin toimittajaa Jeff Masonia ”rikolliseksi”, jos tämä ei raportoi Joe Bidenin ”rikoksista”.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?