Poliisi ihmetteli, miksi Tukholman lähiössä oli liikkeellä epätavallisen vähän ihmisiä – syyksi selvisi rikollisjengin uhkaus: ”Tieto levisi suusta suuhun”

Väkivaltaiset jengit uhkailivat Tenstan lähiön asukkaita Tukholmassa.

Tenstan lähiön kadut tyhjenivät jengin esittämän uhkauksen vuoksi.

18.10.2020 19:44

Ruotsin TV4:n uutiset kertoi viikonloppuna, että rikollisjengit olivat elokuun lopulla julistaneet jopa ulkonaliikkumiskiellon Tenstan asuinlähiössä. Poliisi oli iltapäivällä 25. elokuuta ihmetellyt, miksi Tenstan keskustassa oli epätavallisen vähän ihmisiä liikkeellä.

– Rikollisryhmien jäsenet olivat ilmoittaneet paikallisille, ettei ulkona saa olla kello 18:n jälkeen. Tieto levisi sitten suusta suuhun, kertoi Rinkebyn alueen poliisipäällikkö Therese Rosengren TV4:lle.

Hänen mukaansa ihmisiä oli uhattu väkivallalla, mikäli he eivät tottele.

Maahanmuuttajavaltaisella Järvan alueella toimii poliisin mukaan kuusi rikollisryhmää. Ainakin kaksi niistä käy keskenään jengisotaa, joka leimahti jo heinäkuussa kun mies puukotettiin kuoliaaksi.

Väkivaltaisuuksissa on nyt ammuttu kuoliaaksi neljä nuorta miestä ja tehty useita murhan yrityksiä. Jengien väitetään käyttävän jopa 10-vuotiaita lapsia apuna huumeiden ja aseiden välittämisessä.

Ruotsin sisäministeri tuomitsee jengien uhkailut ja toteaa, ettei ollut aiemmin kuullut elokuun ulkonaliikkumiskiellosta.

– Olen varma, että poliisi ottaa nämä väitteet vakavasti ja pitää huolen, että Ruotsin lakia noudatetaan koko maassa. Keidenkään rikollisten ei sallita asetella rajoja kunniallisille kansalaisille, kommentoi sisäministeri Mikael Damberg TV4:lle.

Elokuussa herätti huomiota ja keskustelua kun nuoret, aseistautuneet naamiomiehet pystyttivät tiesulkuja ja tarkistavat autoja Göteborgin Angeredin lähiössä keskellä päivää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?