Biden toisti näkemyksensä: Trumpin twiitti toimi kimmokkeena kuvernöörin sieppaussuunnitelmalle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Biden toisti näkemyksensä: Trumpin twiitti toimi kimmokkeena kuvernöörin sieppaus­suunnitelmalle

Bidenin mukaan Trump ei myöskään ole tuominnut sieppaussuunnitelmasta epäiltyjä tarpeeksi yksiselitteisesti.

Joe Biden väittää, että kuvernöörin sieppaamisen suunnittelusta epäillyt saivat innoitusta Trumpilta.

17.10.2020 22:12

Demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden syyttää presidentti Donald Trumpia epäsuorasta osallisuudesta Michiganin osavaltion kuvernöörin sieppaussuunnitelmaan. Asiasta uutisoi muun muassa CNN.

Yhdysvaltojen viranomaiset kertoivat viime viikolla epäilevänsä, että joukko ihmisiä suunnitteli Michiganin osavaltion kuvernöörin Gretchen Whitmerin sieppaamista. Tapaukseen liittyen on pidätetty yhteensä 14 henkilöä.

FBI:n mukaan ainakin osa epäillyistä vastusti Whitmerin asettamia tiukkoja koronarajoituksia, joista Trump on kuluvan vuoden aikana kritisoinut Whitmeriä rajusti.

Michiganin osavaltion kuvernööri Gretchen Whitmer.

Huhtikuussa Trump kirjoitti Twitter-tililleen viestin, jossa hän kehotti ihmisiä ”vapauttamaan Michiganin”, englanniksi ”liberate Michigan”.

Biden toisti kampanjapuheessaan perjantaina näkemyksensä siitä, että Trumpin twiitti olisi toiminut kimmokkeena sieppaussuunnitelmalle.

– Kun presidentti twiittasi ”Vapauttakaa Michigan!”, ”Vapauttakaa Michigan!”, se oli kutsu, joka kuultiin. Se oli koirapilli.

Koirapilli, englanniksi dog whistle, tarkoittaa poliittista viestiä, jolla on kaksoismerkitys.

Bidenin mukaan Trump ei myöskään ole tuominnut sieppaussuunnitelmasta epäiltyjä tarpeeksi yksiselitteisesti. Suunnitelman tultua julki Trump totesi Twitterissä, ettei hän hyväksy mitään ääriväkivaltaa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kuvattuna torstaina 15. lokakuuta Greenvillen lentokentällä.

Sieppaussuunnitelman ja Trumpin viestien mahdollisesta yhteydestä on keskusteltu julkisuudessa siitä lähtien, kun suunnitelma tuli ilmi. Myös Biden totesi jo heti tuoreelta uskovansa, että Trumpin viestit innoittavat sieppauksen suunnittelusta epäiltyjen kaltaisia ryhmiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?