Ranskassa opettajan surmannut nuorukainen pyysi oppilaita osoittamaan uhrin ennen veritekoa – levitti kuolleen uhrin kuvaa netissä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ranskassa opettajan surmannut nuorukainen pyysi oppilaita osoittamaan uhrin ennen veritekoa – levitti kuolleen uhrin kuvaa netissä

Ranskassa historianopettajan koulun edessä surmannut nuorukainen levitti kuolleen uhrin kuvaa Twitterissä.

Surmatun opettajan koulun ovelle on tuotu kukkia uhrin muistoksi.

17.10.2020 20:04

Hyökkääjäksi epäilty on lähteen mukaan 18-vuotias tshetsheenitaustainen nuori. Hän kuoli sen jälkeen, kun poliisi oli ampunut häntä.

Ranskan terrorisminvastainen syyttäjä Jean-Francois Ricard kertoi lauantaina, että nuorukainen oli ennen tekoa lähestynyt koulun edustalla olleita oppilaita ja pyytänyt näitä osoittamaan etsimänsä opettajan. Koulun rehtorin mukaan heille oli aiemmin tehty uhkauksia opettajaa vastaan.

Poliisin mukaan uhri oli 47-vuotias historianopettaja, joka oli hiljattain näyttänyt luokassa profeetta Muhammadista tehtyjä pilapiirroksia. Hyökkäystä tutkitaan epäiltynä terroristijärjestöön liittyvänä murhana.

Telegraphin mukaan hyökkääjä ei ollut surmatun opettajan oppilaita eikä edes käynyt koulua kyseisessä esikaupungissa. Epäilty asui Evreuxissa Normandiassa.

Opettajan pään irti leikannut tekijä otti surman jälkeen uhristaan kuvan, jonka ehti laittaa julki Twitterissä. Sen yhteydessä hän kirjoitti tehneensä surman, kertoi syyttäjä lauantaina.

Twiitti oli lähetetty Twitter-tililtä, joka on sittemmin suljettu. Viestissä myös esitetään uhkauksia presidentti Emmanuel Macronia kohtaan. Viestissä Macronia luonnehditaan ”vääräuskoisten johtajaksi”.

Ranskan presidentti kuvaili opettajan surmaa islamistiseksi terrori-iskuksi.

Hyökkäys tapahtui perjantaina myöhään iltapäivällä paikallista aikaa Conflans Sainte-Honorinessa Pariisin länsipuolella.

Poliisi on ottanut yhdeksän ihmistä kiinni liittyen perjantaiseen veritekoon, kertoi oikeuslaitoslähde uutistoimisto AFP:lle.

Poliisi otti alun perin kiinni kuulusteluja varten epäillyn kaksi veljeä sekä isovanhemmat. Oikeuslaitoslähteen mukaan myös viisi muuta on otettu kiinni, ja heidän joukossaan on epäillyn ystäviä sekä koulun yhden oppilaan vanhemmat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?