WP: Marylandin osavaltion kuvernööri kertoi äänestäneensä Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi Ronald Reagania - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

WP: Marylandin osavaltion kuvernööri kertoi äänestäneensä Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi Ronald Reagania

Itseään ”elinikäiseksi konservatiiviseksi republikaaniksi” kuvaileva Larry Hogan kertoi Washington Postille, ettei voi tukea kumpaakaan tarjolla olevaa presidenttiehdokasta.

Marylandin kuvernööri Larry Hogan esitteli laukkakilpailujen palkintopokaalia Baltimoressa lokakuun alussa.­

16.10. 18:21

Yli 17 miljoonaa Yhdysvaltain kansalaista on jo äänestänyt etukäteen alle kolmen viikon päästä järjestettävissä presidentinvaaleissa, kertoo muun muassa CNN. Yksi heistä on Marylandin osavaltion kuvernööri, republikaanipuoluetta edustava Larry Hogan.

Hogan paljasti torstaina Washington Postille antamassaan haastattelussa, ettei hän äänestänyt kumpaakaan tarjolla olevista ehdokkaista. Sen sijaan hän kirjoitti äänestyslipukkeeseen 16 vuotta sitten kuolleen republikaanipresidentin Ronald Reaganin nimen.

Yhdysvaltain presidentti Ronald Reagan poseerasi valokuvaajille Valkoisen talon pihanurmella huhtikuussa 1986.­

Hogan kertoi äänestäneensä postitse Yhdysvaltoja vuosina 1981–1989 johtanutta Reagania, koska halusi ottaa kantaa. Hän sanoi myös tunteneensa voivansa tehdä niin, koska presidentti Donald Trump on osavaltiossa erittäin epäsuosittu ja vastustaja Joe Biden johti tätä peräti yli 30 prosenttiyksiköllä tuoreessa kyselyssä.

Tähän asti valinnastaan vaiennut Hogan sanoi Washington Postille tulleensa siihen johtopäätökseen, ettei hän voi tukea sen kummemmin Trumpia kuin Bideniäkään. Reagania 64-vuotias Hogan kuvaili isänsä ohella toiseksi ”politiikan sankarikseen”.

Hoganin vuonna 2017 kuollut isä Larry Hogan Sr. muistetaan ensimmäisenä kongressin republikaaniedustajana, joka antoi tukensa presidentti Richard Nixonin virkasyytteelle vuonna 1974.

– Tiedän, että kyse on pelkästä symboliikasta. Tämä ei muuta osavaltioni vaalitulosta. Mutta ajattelin, että olisi tärkeää vain antaa ääni ihmiselle, jonka kaltaisen haluaisin nähdä presidenttinä, Hogan kertoi.

Reagania hän kehui erityisesti tämän kyvystä houkutella puolelleen konservatiivien lisäksi myös demokraatteja äänestävää työväkeä.

– Ihmiset haluavat todella jonkun, joka on pragmaattinen, eikä pelkää tehdä kompromisseja.

Hoganin nihkeä suhtautuminen Trumpiin on ollut jo aiemmin tiedossa. Viime vuonna hän harkitsi haastavansa presidentin puolueen esivaalissa, kun Trumpia kritisoivat republikaanit houkuttelivat häntä mukaan.

Hogan päätti lopulta toisin, mutta sittemmin hänet on opittu tuntemaan koko maan laajuudelta presidentin suorasukaisena kriitikkona. Hän on ottanut yhteen hallinnon kanssa muun muassa Trumpin koronavirukseen liittyvistä toimista.

Hogan oli myös yksi neljästä republikaanikuvernööristä, jotka eivät kannattaneet Trumpin ja senaatin republikaanien päätöstä runtata läpi tuomari Amy Coney Barrettin nimitys korkeimpaan oikeuteen ennen vaaleja.

Washington Postin mukaan Hoganin ulostulo Reaganin äänestämisessä saattaakin liittyä hänen tuleviin suunnitelmiinsa Yhdysvaltain politiikassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?