Näinkin voi käydä: paloasema paloi maan tasalle Ruotsissa – vain konttoritilat säilyivät - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Näinkin voi käydä: paloasema paloi maan tasalle Ruotsissa – vain konttoritilat säilyivät

Pienen Hörbyn kunnan paloasemalla ei ollut tulipalosta automaattisesti hälyttäviä laitteita.

Hörbyn kunnan paloasema paloi.­

15.10. 23:11

Suutarin lapsilla ei ole kenkiä – eikä paloasemalla automaattista hälytysjärjestelmää.

Ruotsissa ilmeisesti otaksuttiin, että paloasema ei voi palaa. Mutta kyllä se voi. Pienen Hörbyn kunnan paloasema Skånessa paloi maan tasalle torstaina aamuyöllä alkaneessa tulipalossa. Vain paloaseman toimistotilat saatiin Aftonbladetin mukaan pelastettua liekeiltä.

Hörbyn paloasemalla ei ole ympärivuorokautista päivystystä. Kun osa-aikaiset palomiehet saapuivat aamulla töihin, he joutuivat ensitöikseen yrittämään pelastaa omaa työpaikkaansa.

– Ei ollut mukava kokemus sammuttaa tulipaloa omalla työpaikalla, palomies Gustaf Sandell kuvaili Sydsvenskanissa.

Tulipalo syttyi Sydsvenskanin tietojen mukaan aamuyöllä noin kolmen maissa. Yksi töihin tulleista Hörbyn palomiehistä teki hälytyksen kello 03.15, jolloin asemalla paloi jo voimakkaasti.

Jos paloasemalla olisi ollut automaattinen hälytysjärjestelmä, sammutustyöt olisi päästy aloittamaan aikaisemmin ja Hörbyn omat palomiehet olisivat tulleet palopaikalle paremmin valmistautuneina.

Sammutustöitä haittasivat paloaseman tiloissa olleet kaasupullot, joiden pelättiin räjähtävän. Sen johdosta paloaseman ympäristö 300 metrin säteellä eristettiin, ja sammutustyöt jouduttiin myös välillä lopettamaan räjähdysvaaran vuoksi. Tulipalosta annettiin myös yleinen vaaratiedote lähialueelle voimakkaan savunmuodostuksen johdosta.

Raju tulipalo alkoi aikaisin torstaiaamuna paloaseman autohallista. Palo ehti täyden palamisen vaiheeseen ennen kuin palomiehet pääsivät lopulta paikalle, eli rakennuksen pelastamiseksi ei ollut mitään tehtävissä.

– Kun tulimme paikalle, liekit löivät ulos autohallin ovista, ja palo oli levinnyt myös kattorakenteisiin, palomestari Daniel Green kuvaili Aftonbladetin mukaan.

Autohallissa säilytettiin Hörbyn palokunnan paloautot ja muita sammutusvälineitä. Suurin osa paloautoista ja muista välineistä ehdittiin saada ulos palavasta hallista, palomestarin henkilöauto ja osa välineistä meni liekkien mukana.

Nyt Hörbyn palokunta joutuu etsimään toiminnalleen ja paloautojen säilyttämiseen uudet paikat.

Tulipaloa oli sammuttamassa yhteensä 16 yksikköä neljän eri lähikunnan alueelta.

Tulipalon syttymissyy ei ainakaan heti ollut tiedossa. Poliisi alkaa tutkia, onko tapauksessa syytä epäillä rikosta. Tulipalo ei vaatinut henkilöuhreja, eikä kukaan loukkaantunut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?