Alankomaat ottaa käyttöön järeitä koronatoimia – baarit ja ravintolat kiinni, yli 4 hengen kokoontumiset pannaan

Alankomaissa tehtiin tiistaina päiväkohtainen ennätys, kun uusia koronavirustapauksia todettiin 7 400 kappaletta.

Baarit ja ravintolat suljetaan Alankomaissa.

13.10.2020 22:26

Alankomaiden pääministeri Mark Rutte ilmoitti keskiviikkona, että maa kiristää koronaviruksen vastaisia toimiaan ja sulkee baarit ja ravintolat.

– Otamme käyttöön uusia ja järeitä toimenpiteitä. Menemme itse asiassa osittaiseen ’lockdowniin’, Rutte kertoi Reutersin mukaan televisioidussa tiedotustilaisuudessa.

Rutte kertoi Reutersin mukaan, että yli neljän henkilön julkiset kokoontumiset ja alkoholin ja kannabiksen myynti kielletään iltakahdeksan ja aamuseitsemän välillä.

Pääministeri Mark Rutte.

Lisäksi kasvomaskin käyttö julkisissa sisätiloissa on pakollista kaikille yli 13-vuotiaille, sisätiloissa ei saa olla yli 30:a henkilöä kerrallaan ja kauppojen aukioloaikoja rajoitetaan. Koulut ja julkinen liikenne pidetään kuitenkin normaalisti auki.

Rajoitukset tulevat voimaan keskiviikkoiltana ja niiden on määrä olla voimassa ainakin neljän viikon ajan. Vaikutuksia tarkastellaan kahden viikon päästä. Maan terveysministeri Hugo de Jongen mukaan tiukempia rajoituksia voidaan määrätä, jos nämä eivät tehoa.

Terassi Haarlemissa syyskuun lopussa.

Ravintoloiden terasseja siivottiin Haarlemissa syyskuun lopussa.

Alankomaissa tehtiin tiistaina päiväkohtainen ennätys, kun uusia koronavirustapauksia todettiin 7 400 kappaletta. Kahden viikon jaksolla maassa on todettu Euroopan kolmanneksi eniten tartuntoja väkilukuun suhteutettuna. Alankomaissa on noin 17 miljoonaa asukasta.

Rutten hallitus on ollut kevään jälkeen vastahakoinen kiristämään rajoitustoimia taloudellisista syistä. Terveysviranomaiset kuitenkin painostivat häntä toimimaan, jottei maan terveydenhuolto ylikuormittuisi.

– Se tekee kipeää, mutta on ainoa keino. Meidän on oltava tiukempia. Jos teemme tämän kaiken, voimme pian palata normaaliin elämään, Rutte sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Alankomaat on tähän saakka luottanut koronatoimissaan Suomen tavoin suosituksiin pakottamisen sijaan. Toissa viikolla hallitus antoi AFP:n mukaan ”vahvan kehotuksen” käyttää maskia. Rutte myös kehotti vahvasti kansalaisia välttämään tarpeetonta matkustamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?