Puolassa yritettiin purkaa Itämerestä löytynyt jättimäinen pommi – räjähti vahingossa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Puolassa yritettiin purkaa Itämerestä löytynyt jättimäinen pommi – räjähti vahingossa

Puolan edustalta merestä löytynyt Tallboy-pommi painoi 5 400 kiloa, ja siinä oli räjähdysainetta 2 400 kiloa.

13.10.2020 22:13

Yli 5 400 kiloa painanut toisen maailmansodan aikainen pommi räjähti Itämerellä veden alla tiistaina, kertoo uutistoimisto Reuters.

Puolan laivaston sukeltajat yrittivät purkaa pommia kauko-ohjattavalla laitteella. Pommi löytyi ruoppauksen yhteydessä viime vuonna, eikä sitä ole voitu räjäyttää hallitusti sen valtavan räjähdysvoiman vuoksi.

Purkuoperaatio aloitettiin maanantaina ja sen oli tarkoitus kestää viisi päivää. Tiistaina pommi kuitenkin vahingossa räjähti veden alla.

– Kohdetta voi pitää neutralisoituna. Se ei aiheuta enää vaaraa, sanoi Puolan rannikkovartioston tiedottaja, vänrikki Grzegorz Lewandowski Puolan valtion uutistoimisto PAP:lle Reutersin mukaan.

Lewandowskin mukaan kaikki sukeltajat olivat poissa vaara-alueelta, kun räjähdys tapahtui.

Puolan laivaston sukeltajat valmistelivat maanantaina laitetta, jolla pommi oli tarkoitus purkaa.

Tallboy-niminen pommi löytyi Puolan luoteisosassa sijaitsevan Swinoujscien kaupungin edustalta. Se on peräisin toisen maailmansodan ajalta ja kuulunut Britannian ilmavoimille. Yli viisi tonnia painaneessa pommissa oli räjähdysainetta noin 2 400 kilogrammaa.

Yli 750 lähialueen asukasta evakuoitiin pois purkuoperaation tieltä. Swinoujscien kaupungin pormestari sanoi PAP:lle, ettei räjähdyksestä aiheutunut vahinkoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?