Turisti varasti Pompeijin raunioista muinaismuistoja – palautti ne 15 vuoden jälkeen ”kirouksen” takia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Turisti varasti Pompeijin raunioista muinaismuistoja – palautti ne 15 vuoden jälkeen ”kirouksen” takia

Nainen halusi palauttaa esineet, jotta ei ”siirtäisi” kirousta perheelleen ja lapsilleen.

Yleiskuvaa Pompeijista.­

12.10. 18:46

Kanadalainen nainen on palauttanut Italiassa sijaitsevan Pompeijin rauniokaupungista varastamansa esineet 15 vuoden jälkeen väittäen niiden olevan kirottuja, The Guardian uutisoi. Naisen lähettämässä paketissa oli kaksi mosaiikkilaattaa, osia amforasta ja pala keramiikkaa.

Nainen, joka kertoi nimekseen Nicole, kirjoitti tunnustuskirjeessä vierailleensa Pompeijissa parikymppisenä vuonna 2005. Nainen sanoi halunneensa palan historiaa, jota kukaan muu ei voisi saada.

Pompeiji hautautui tuhkaan Vesuvius-tulivuoren purkauduttua vuonna 79. Ensimmäiset merkit kaupungista löydettiin mahdollisesti 1500-luvulla, mutta varsinaisesti se löydettiin vasta 1700-luvun puolivälissä.

Varkauden jälkeen naista on kohdannut elämässä epäonni.

– Olen nyt 36-vuotias ja minulla on ollut rintasyöpä kahdesti, nainen kirjoitti Il Messaggeron julkaisemassa kirjeessä.

– Edellinen kerta päättyi molempien rintojen poistoon. Perheelläni ja minulla on ollut myös taloudellisia ongelmia. Olemme hyviä ihmisiä, enkä halua välittää tätä kirousta perheelleni tai lapsilleni.

Nainen pyytää anteeksi ajattelematonta tekoaan.

– Olen todella oppinut läksyni.

Viime vuosien aikana satoja arkeologisesta kohteesta varastettuja esineitä on palautettu Italiaan. Palautettuja esineitä ja niiden yhteydessä lähetettyjä tunnustuskirjeitä on tullut niin paljon, että ne ovat nyt esillä museossa.

Nicolen kirjeen lisäksi Pompeijin arkeologisten kaivausten postilaatikkoon saapui myös toinen kirje Alastainilta ja Kimberlyltä. Pariskunta kertoi ottaneensa kiviä alueelta vuonna 2005.

– Otimme ne ajattelematta näiden sieluparkojen kokemaa tuskaa ja kärsimystä Vesuviuksen purkautumisen aikaan ja heidän kauheaa kuolemaansa, pari kirjoitti.

– Olemme pahoillamme, antakaa anteeksi meidän kauhea valintamme. Levätköön heidän sielunsa rauhassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?