Trump esiintyi tv:ssä ensimmäistä kertaa korona­tartunnan jälkeen – kertoi taistelustaan virusta vastaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump esiintyi tv:ssä ensimmäistä kertaa korona­tartunnan jälkeen – kertoi taistelustaan virusta vastaan

Donald Trump sanoi, että hän on nyt ”lääkityksestä vapaa” ja paljasti lisää yksityiskohtia taistelustaan koronavirusta vastaan.

10.10. 5:49

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump esiintyi perjantaina ensimmäisessä tv-haastattelussaan sen jälkeen, kun hänellä todettiin koronavirustartunta. Aikaa on kulunut nyt viikko siitä, kun Trump joutui sairaalahoitoon koronan takia.

Presidentti esiintyi Fox-kanavalla Tucker Carlson Tonight -ohjelmassa etäyhteydellä. Valkoinen talo kuvaili esiintymistä ”lääketieteelliseksi arvioinniksi”, jonka suoritti etänä Foxin avustajana toimiva lääkäri Marc Siegel.

Trump sanoi tuntevansa olonsa tällä hetkellä erittäin vahvaksi. Hän myös kutsui koronaa jälleen Kiina-virukseksi. Lisäksi hän kertoi, ettei ota enää lääkkeitä.

– Juuri nyt olen lääkityksestä vapaa. En ota enää mitään lääkkeitä, Trump sanoi Siegelille.

Trump sanoi ottaneensa viimeiset lääkkeensä ”noin kahdeksan tuntia sitten”. Uutistoimisto AFP:n mukaan ei ole tiedossa, koska kyseinen haastattelu oli nauhoitettu.

Trump sanoi myös, että hänelle on jälleen tehty koronatesti, mutta hän ei ole vielä saanut tuloksia. Hän arveli kuitenkin olevansa lähes tai täysin terve.

Trump ei osannut arvioida, koska seuraava testi tehdään, mutta hän arveli, että ”ehkä huomenna… he testaavat parin päivän välein”.

Trump kuvaili myös koronan aiheuttamia oireita. Hän kertoi, että virus romahdutti hänen energiatasonsa.

– En tuntenut oloani kovin elinvoimaiseksi, en tuntenut itseäni sellaiseksi kuin Yhdysvaltain presidentin täytyisi tuntea.

Trump myös sanoi, että hänellä ei ollut hengitysvaikeuksia. Hänen lääkärinsä ovat aiemmin sanoneet, että presidentille annettiin lisähappea kahdesti. Trump sanoi myöhemmin, että keuhkokokeet osoittivat ”jonkinlaista tukkeumaa siellä”.

Trump kertoi haastattelussa myös olleensa valmis lähtemään sairaalasta jo ensimmäisen päivän jälkeen.

Lisäksi hän sanoi myös, ettei tiedä mistä hän tartunnan sai.

– Se on erittäin tarttuva. Sen tästä voi oppia, se on hyvin tarttuva tauti, Trump sanoi Foxin haastattelussa.

Donald Trump saapui Walter Reedin sairaalaan viime viikon perjantaina.­

Trump kertoi sairaalakokemuksistaan myös Rush Limbaugh'n radio-ohjelmassa. Hän piti selviämisensä syynä saamaansa kokeellista yhdistelmälääkettä, jota hän kuvaili "parannuskeinoksi".

Trumpin lääkäri on aiemmin kertonut, että presidentille annettiin lääkecoctailia, joka sisälsi muiden muassa deksametasonia. Maailman terveysjärjestön WHO:n suosituksen mukaan deksametasonia kuuluisi antaa vain potilaille, joilla on vaikea ja kriittinen koronatartunta.

Trumpin mukaan lääkärit olivat myöhemmin kertoneet hänelle, että hän oli ollut menossa kohti ”pahaa vaihetta”.

– Tiedät mitä se tarkoittaa, presidentti sanoi Limbaugh'lle.

Trump kuvaili lääkitystä ”paremmaksi kuin rokote”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?