Aivoja syövä ameba tappoi 6-vuotiaan pojan Yhdysvalloissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Aivoja syövä ameba tappoi 6-vuotiaan pojan Yhdysvalloissa

Ameban aiheuttaman kuoleman seurauksena viranomaiset alkoivat tutkia vesijohtojärjestelmää kaakkois-Texasissa ja kehottivat alueen ihmisiä välttämään veden käyttämistä.

Texasin osavaltiossa Yhdysvalloissa kahdeksan kaupungin asukkaita varoitettiin vedenjakelusta löytyneestä aivoja syövästä amebasta.­

28.9. 1:29

Texasin osavaltiossa Yhdysvalloissa Lake Jacksonin kaupungin vesijohtovedestä löytyi aivoja syövä ameba Naegleria fowleri, kertoo muun muassa CNN.

Kaupungin vesijohtovettä alettiin tutkia sen jälkeen, kun 6-vuotias Josiah McIntyre joutui sairaalaan ameban takia. ABC:n mukaan poika kuoli sairaalassa ameban aiheuttamaan infektioon syyskuun 8. päivä.

Ameban jäljitettiin tulleen kahdesta mahdollisesta lähteestä: suihkulähteestä kaupungin virastotalon edessä tai letkusta vuotaneesta vedestä pojan kotona.

Suihkulähde suljettiin välittömästi ja putouksen vesi tutkittiin. Lähteestä otetuista näytteistä löytyi merkkejä amebasta. Tällä hetkellä viranomaiset tarkastavat kaupungin vedenjakelua.

Texasin ympäristön laatua valvova viranomainen (TCEQ) kehotti asukkaita välttämään veden käyttöä.­

Viranomaiset kehottivat perjantaina kahdeksan Brazosportin alueen vedenjakelun piiriin kuuluvan kaupungin asukkaita välttämään veden käyttöä. Sittemmin kehotus on vedetty pois kaikista muista kaupungeista paitsi Lake Jacksonista.

Yhdysvaltain tautikeskus CDC:n mukaan aivoja syövää amebaa löydetään yleensä maaperästä, järvistä, joista ja kuumista lähteistä. Sitä voi myös esiintyä huonosti huolletuissa tai klooraamattomissa altaissa ja tehtaiden vesijätteissä.

Viranomaiset ovat tarkastaneet kaikki muut alueet paitsi Lake Jacksonin alueen.­

CDC:n mukaan ameba-tartunnat ovat harvinaisia, mutta yleensä tappavia. Vuosien 2009 ja 2018 välillä Yhdysvalloissa raportoitiin 34 Naegleria fowleri-tartuntaa. Vuosien 1962 ja 2018 välillä 145 ihmistä on saanut Yhdysvalloissa tartunnan ja heistä vain neljä selvisi hengissä.

TCEQ:n työntekijät ovat tarkastaneet kaupungin vedenjakelua ameban varalta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?