Kiinniotettu ampui poliisin Lontoossa – edellinen tapaus kahdeksan vuotta sitten - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kiinniotettu ampui poliisin Lontoossa – edellinen tapaus kahdeksan vuotta sitten

Tapauksesta on käynnistetty murhatutkinta.

Kuolleen poliisin muistoksi oli jätetty kukkia.­

25.9. 13:37

Brittipoliisi surmattiin virantoimituksessa Etelä-Lontoon Croydonin pidätyskeskuksessa varhain aamulla perjantaina. Scotland Yardin mukaan teosta epäillään 23-vuotiasta miestä, joka on kriittisessä tilassa sairaalassa ampumahaavan takia, AFP uutisoi.

Viranomaisten mukaan 23-vuotias mies oli kiinniotettuna, kun hän ampui poliisia. Lontoon Evening Standard -lehden mukaan mies olisi tämän jälkeen ampunut itseään, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa. Se kuitenkin kerrottiin, ettei poliisin virka-asetta käytetty tilanteessa.

Tapauksesta on käynnistetty murhatutkinta.

Viimeisen vuosikymmenen aikana yhteensä 10 poliisia on kuollut virantoimituksessa. Edellisen kerran poliisi ammuttiin virantoimituksessa vuonna 2012.

Pääministeri Boris Johnson ja useat muut poliitikot ovat ilmaisseet surunvalittelunsa poliisin kuoleman johdosta.

– Me olemme suuresti velkaa niille, jotka laittavat oman henkensä vaaralle alttiiksi pitääkseen meidät turvassa.

Entinen rikoskomisario Chris Phillips kertoi BBC:lle, miten joku voisi päästä pidätyskeskukseen aseen kanssa. Phillipsin mukaan on madollista, että poliisit ovat nykyisin vähemmän halukkaita suorittamaan tarkastuksia ihmisillä, sillä poliisi on saanut kritiikkiä siitä, että erityisesti etnisiin vähemmistöihin kuuluvia tarkastetaan aiheetta. Toisaalta taustalla voi olla muukin syy.

– Kun ihminen otetaan kiinni, yleisesti ottaen ajatellaan, että heidät tulisi tarkastaa ennen kuin heidät kuljetetaan poliisiasemalle, mutta näin ei aina tapahdu – ja se riippuu siitä, millä perustein henkilö on ylipäätään otettu kiinni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?