Navalnyi julkaisi ensimmäisen kuvan päästyään sairaalasta – kertoo sairastumisensa vaikutuksista

Navalnyi kertoo opettelevansa nyt tasapainoa ja sormiensa hallintaa.

Aleksei Navalnyi on päässyt sairaalasta.

23.9.2020 13:12

Elokuussa myrkytetty venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on julkaissut ensimmäisen Instagram-päivityksen sen jälkeen, kun pääsi sairaalasta. Kuvassa Navalnyi istuu puiston penkillä.

Navalnyi kertoo laihtuneensa sairaalassa olonsa aikana jopa kolme vaatekokoa. Nyt hän pystyy kuitenkin kävelemään. Hänen on määrä jatkaa fysioterapiaa joka päivä.

– Opettelen nyt seisomaan yhdellä jalalla, Navalnyi kertoo kuntoutuksestaan.

– En osaa heittää palloa vasemmalla kädelläni. Osaan ottaa kiinni, mutten heittää. Aivoni eivät vain halua tehdä tätä liikettä. Tai kirjoittaa.

Navalnyi sairastui äkillisesti 20. elokuuta. Hänet siirrettiin ambulanssilennolla Saksaan, Berliiniin pari päivää myöhemmin.

Syyksi sairastumiselle uskotaan olleen myrkytyksen. Venäjän johto on koko ajan kiistänyt tiedot myrkytyksestä ja vaatinut päästä tutkimaan itse saksalaisten ottamia näytteitä.

Navalnyi vietti Berliinin Charite-sairaalassa yhteensä 32 päivää, joista 24 sairaalan teho-osastolla. Charite tiedotti keskiviikkona, että mies oli päässyt sairaalasta.

Kremlin mukaan Navalnyi on vapaa palaamaan Venäjälle maan kansalaisena, Reuters uutisoi. Kremlin edustajan Dmitri Peskovin mukaan Venäjällä ollaan tyytyväisiä Navalnyin toipumiseen ja siihen, että tämä on vihdoin päässyt sairaalasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?