Venäjän erikoisjoukot pidättivät uudesti syntyneeksi Jeesukseksi julistautuneen kulttijohtajan Siperiassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjän erikoisjoukot pidättivät uudesti syntyneeksi Jeesukseksi julistautuneen kulttijohtajan Siperiassa

Pidätys suoritettiin Siperiassa tiistaina.

22.9.2020 14:52

Venäjällä erikoisjoukot ovat pidättäneet siperialaisen kulttijohtajan, joka on julistanut olevansa uudesti syntynyt Jeesus, ja hänen lähimmät avustajansa, AFP uutisoi.

Viranomaisten julkaisemissa kuvissa näkyy, kuinka naamioituneet miehet kuljettavat Sergei Toropia, 59, ja kahta muuta miestä pakettiautosta helikopteriin.

Torop, jonka kannattajat tuntevat hänet nimellä Vissarion, on kuvissa harmaatukkainen ja -partainen.

Viranomaiset julkaisivat kuvan pidätetystä kulttijohtajasta (oik. edessä).

Pidätysoperaatio tapahtui syrjäseudulla sijaitsevassa Siperian Krasnojarskin alueella. Siihen osallistui FSB:n ja muiden lainvalvontavirastojen joukkoja.

Tutkijoiden mukaan Torop ja hänen avustajansa keräsivät rahaa Toropin kannattajilta ja pahoinpitelivät seuraajia henkisesti.

Kulttijohtajaa aiotaan syyttää laittoman uskonnollisen järjestön luomisesta ja vakavan vahingon aiheuttamisesta kahdelle tai useammalle henkilölle.

Torop on entinen poliisi, joka koki ”herätyksen” menetettyään työnsä vuonna 1989. Kolme vuotta myöhemmin hän perusti kultin, joka nykyisin tunnetaan Viimeisen testamentin kirkkona. Kultin ideologia pohjaa venäläisen ortodoksikirkon riitteihin ja ympäristöystävällisiin arvoihin.

Tuhansia Vissarionin kultin seuraajia asuu syrjäisissä pikkukylissä Siperiassa. Seuraajien joukossa on muun muassa muusikoita, lääkäreitä, opettajia, puna-armeijan sotilaita ja valkovenäläinen entinen ministeri sekä pyhiinvaeltajia Kuubasta, Bulgariasta, Belgiasta, Australiasta ja Saksasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?