Nainen pidätetty epäiltynä myrkky­kirjeen lähettämisestä Donald Trumpille - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nainen pidätetty epäiltynä myrkky­kirjeen lähettämisestä Donald Trumpille

Valkoisen talon postinjakelu pysäytti lähetyksen viime viikolla.

Yhdysvaltain presidentille yritettiin lähettää myrkkykirje.­

21.9. 9:18

Yhdysvalloissa on pidätetty nainen, jonka epäillään lähettäneen risiiniä sisältäneen kirjeen presidentti Donald Trumpille, CNN uutisoi. Nainen pidätettiin, kun hän pyrki Kanadasta Yhdysvaltoihin rajanylityspaikalla New Yorkin osavaltiossa.

Naisella oli ase halussaan pidätyshetkellä. Naista vastaan aiotaan nostaa syytteet Washington D.C.:ssä.

Amerikkalaismedia uutisoi viikonloppuna, että Valkoisen talon postinjakelussa oli pysäytetty myrkkylähetys Trumpille. Paketista löytyi risiiniä, jota valmistetaan risiinikasvin pavuista. Pienikin annos kyseistä myrkkyä voi olla tappava.

New York Timesin mukaan myrkkypaketin lähetyksestä epäilty nainen on Kanadan kansalainen. Hänet oli karkotettu Yhdysvalloista, koska naisen katsottiin osallistuneen rikolliseen toimintaan.

Epäilty oli asunut Yhdysvalloissa vielä viime vuonna, mutta pidätetty maaliskuussa 2019 Missionissa Texasissa luvattoman aseen hallussapidosta, virkamiehen vastustamisesta ja väärennetyn ajokortin kantamisesta.

Kun nainen oli tutkintavankeudessa, viranomaiset huomasivat, että naisen kuuden kuukauden viisumi oli vanhentunut. Koska nainen oli tehnyt rikoksen ollessaan Yhdysvalloissa, hänet karkotettiin kotimaahansa.

Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, kun joku yrittää lähettää risiiniä Trumpille. Vuonna 2018 entistä laivaston sotilasta William Clyde Allenia syytettiin muun muassa neljän risiinikirjeen lähettämisestä presidentille, FBI:n johtajalle ja puolustusministeriölle. Allen tunnusti lähettäneensä kirjeet, NBC uutisoi tuolloin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?