Tulikuuma tee kaatui miehen syliin autokaistalla – haastaa Starbucksin oikeuteen: ”Seksi on kivuliasta ja noloa” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tulikuuma tee kaatui miehen syliin autokaistalla – haastaa Starbucksin oikeuteen: ”Seksi on kivuliasta ja noloa”

Starbucksin drive-in-luukulla asioinut mies sai useita palovammoja, kun teemukin kansi irtosi ja kiehuva neste kaatui häneen syliinsä.

Starbucksin tiedottaja kertoo kahvilaketjun tutustuvan kanteeseen.­

19.9. 20:43

Yhdysvaltalainen Tommy Piluyev, 24, haastaa Starbucks-kahvilaketjun oikeuteen lokakuussa 2018 tapahtuneen epäonnisen tapahtumasarjan vuoksi, uutisoi kalifornialainen paikallislehti Sacramento Bee.

Piluyev asioi vaimonsa kanssa Starbucksin drive-in-luukulla Kalifornian Rosevillessä ja tilasi kaksi isoa mukillista teetä. Tarjoilijan kurkottaessa mukia kohti Piluyevin citymaasturin ikkunaa, mukin kansi irtosi ja kiehuvan kuumaa juomaa läikkyi Piluyevin kädelle.

Kanteen mukaan tee tarjoillaan 190–205 fahrenheitin eli 88–96 celsiusasteen lämpöisenä.

Muki kaatui ikkuna-aukosta Piluyevin syliin ja polttavan kuuma tee levisi hänen käsilleen ja syliinsä. Hän ei päässyt ulos autostaan, koska oli ajanut niin lähelle luukkua. Piluyev kiihdytti nopeasti autollaan kauemmas, kiirehti ulos autosta ja riisui housunsa parkkipaikalla.

Sairaalassa hänen todettiin saaneen eriasteisia palovammoja ja rakkuloita vatsaansa, reisiinsä ja sukuelimiinsä. Hän vietti 11 päivää sairaalassa ja joutui käyttämään muun muassa vahvoja suonensisäisiä kipulääkkeitä.

– Piluyev ei voinut lainkaan käyttää käsiään tai sormiaan. Hän oli täysin riippuvainen hoitohenkilökunnasta, kanteessa kerrotaan.

Kanteen mukaan hän ei voi soittaa enää pianoa, koska sai palovammoja lisäksi yhdeksään sormeensa. Hänen sisäreisiensä ja genitaalialueensa kerrotaan värjäytyneen ja turmeltuneen.

– Seksin harrastamisesta on tullut kivuliasta ja noloa, kanteessa sanotaan.

Starbucksin tiedottaja sanoo Sacramento Beelle, että kahvilaketju tutustuu kanteeseen.

– Juomien huolellinen valmistaminen ja turvallinen tarjoilu ovat meille suuria ylpeyden aiheita. Kannamme vastuumme turvallisen ympäristön takaamiseksi ja aiomme toimia niin jatkossakin, tiedottaja sanoo lehdelle.

Starbucksin lisäksi Piluyev on vaimonsa kanssa haastanut oikeuteen myös mukin valmistaneen yrityksen Pactiv Packagingin. Kanteen mukaan se on laiminlyönyt velvollisuuksiaan. Yhtiö ei ole kommentoinut asiaa julkisesti.

Pariskunnan asianajajan Whitney Davisin mukaan yritys on saanut lukuisia valituksia irtoilevista kansista ja on tietoinen tapausten aiheuttamista palovammoihin johtaneista onnettomuuksista.

Davis kehottaa Piluyevin kohtalotovereita astumaan esiin ja puhumaan lain puolesta, joka kieltäisi yli 65 celsiusasteen lämpöisten juomien tarjoilun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?