Madrid rajoittaa liikkumista kaupunginosien välillä – yli kuuden hengen kokoontumiset kielletään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Madrid rajoittaa liikkumista kaupunginosien välillä – yli kuuden hengen kokoontumiset kielletään

Madridin puistot suljetaan ja kaupat sulkevat ovensa iltakymmeneltä.

Madridin itsehallintoalueen aluejohtaja Isabel Díaz Ayudo kertoi rajoituksista tiedotustilaisuudessa perjantaina.­

18.9. 20:25

Madrid rajoittaa liikkumista koronaviruksesta pahimmin kärsineissä kaupunginosissa. Rajoitukset vaikuttavat yli 860 000 ihmisen elämään.

Alueilta saa poistua vain mennäkseen töihin, kouluun ja lääkäriin, hoitaakseen iäkkäitä läheisiä tai asioidakseen viranomaisten kanssa. Lisäksi alueiden halki saa liikkua, jos sekä lähtöpaikka että määränpää ovat niiden ulkopuolella.

Asiasta kertoi Madridin itsehallintoalueen johtaja Isabel Díaz Ayuso tiedotustilaisuudessaan. Díaz Ayuson mukaan rajoituksilla halutaan välttää poikkeusolot ja talouden sulku.

Rajoitukset ovat voimassa alueilla, joilla tartuntoja on yli tuhat sataatuhatta asukasta kohden. Ne koskevat osaa pääkaupungin Madridin kaupunginosista sekä seitsemää kuntaa Madridin itsehallintoalueella.

Lisäksi yli kuuden ihmisen kokoontumiset kielletään ja puistot suljetaan koko Madridin alueella. Kaupat sulkevat ovensa viimeistään kello 22.

Rajoitukset tulevat voimaan ensi maanantaina ja ne ovat voimassa kaksi viikkoa.

Espanja kuuluu eniten koronaviruksesta kärsineisiin Euroopan maihin. Todettuja tartuntoja on yli 620 000 ja kuolemantapauksia yli 30 000.

Lähteet: El País, El Mundo, La Vanguardia, Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?