Hurrikaani Sally iski maihin Yhdysvalloissa – puuskissa tuuli tuivertaa jo 45 m/s - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hurrikaani Sally iski maihin Yhdysvalloissa – puuskissa tuuli tuivertaa jo 45 m/s

Hurrikaani Sally on iskemässä Yhdysvaltojen rannikolle keskiviikkona.

Hurrikaani Sally satelliittikuvassa.­

16.9. 10:27 | Päivitetty 16.9. 15:00

Uudelleen voimistunut hurrikaani Sally on osunut maihin Yhdysvaltojen etelärannikolla. Meksikonlahdelta saapunut trooppinen hirmumyrsky rantautui Alabamaan ennen aamukuutta paikallista aikaa, Yhdysvaltain hurrikaanikeskus kertoi.

Tuulenpuuskien voimakkuudeksi mitattiin rannikolla enimmillään noin 45 metriä sekunnissa. Ennusteiden mukaan hurrikaani koettelee etenkin Floridan länsiosia ja Alabamaa. Mississippi voi säästyä raivoavalta myrskyltä, vaikka sinnekin on annettu hurrikaanivaroitus.

Hurrikaanikeskuksen mukaan rannikkoseuduilla tulvat voivat olla hengenvaarallisia, sillä vettä voi paikoin sataa jopa puoli metriä. Alabaman kuvernööri Kay Ivey varoitti etukäteen jopa historiallisen kovista tulvista osavaltiossa ja kehotti ihmisiä hakeutumaan turvaan rannikolta.

– Nousevan veden mukana kasvaa kuolemien ja aineellisten vahinkojen riski, Ivey sanoi tiedotustilaisuudessa.

Sally ehdittiin jo luokitella viisiportaisen hurrikaaniasteikon lievimpään ykkösluokkaan, mutta se voimistui jälleen. Se etenee nyt maalla kategorian kaksi hurrikaanina.

Yhdysvaltain etelärannikolla on jo myrskyn edellä tuullut ja satanut voimakkaasti. Kymmenet tuhannet kodit jäivät jo tiistai-iltana sähköttä Floridassa ja Alabamassa.

Sally on yksi viidestä Atlantilla liikkuvasta trooppisesta myrskystä. Näin monia samanaikaisia myrskyjä on Atlantilla todettu seurantahistoriassa vain kerran, vuonna 1971.

Artikkeli päivitetty 16.9.2020 kello 15.01 tiedolla hurrikaanin rantautumisesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?