Lehti: Saksa valmis ottamaan vastaan jopa tuhansia ihmisiä tulipalossa tuhoutuneelta Morian leiriltä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lehti: Saksa valmis ottamaan vastaan jopa tuhansia ihmisiä tulipalossa tuhoutuneelta Morian leiriltä

Bild-lehden mukaan liittokansleri Angela Merkel olisi valmis ottamaan Saksaan satoja tai jopa tuhansia lapsia perheineen.

Morian leiri Lesboksella paloi viime viikolla, ja siellä olleet ihmiset ovat sen jälkeen majoittuneet taivasalle tai telttoihin.

14.9.2020 15:18

Saksa on valmis ottamaan vastaan lisää siirtolaisia ja turvapaikanhakijoita Lesboksen saarelta Kreikasta. Saksa on jo aikaisemmin lupautunut ottamaan noin 150 ilman saattajaa olevaa alaikäistä.

Liittokansleri Angela Merkelin edustajan Steffen Seibertin mukaan alaikäisten ottaminen on vasta ensimmäinen askel, ja maa on valmis tekemään lisää ihmisten auttamiseksi.

Bild-lehden mukaan Merkel olisi valmis ottamaan Saksaan satoja tai jopa tuhansia lapsia perheineen. Päätöksestä saatetaan kertoa jo keskiviikkona hallituksen kokouksen jälkeen.

Morian leiri Lesboksella paloi viime viikolla, ja siellä olleet ihmiset ovat sen jälkeen majoittuneet taivasalle tai telttoihin. Leirillä ja sen ympäristössä asui noin 12 000 ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?