Kanye West ei ole ainoa julkkis sekoittamassa USA:n presidentinvaaleja – myös miljardiomaisuuden koonnut entinen lapsitähti pääsi virallisesti ehdolle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kanye West ei ole ainoa julkkis sekoittamassa USA:n presidentinvaaleja – myös miljardiomaisuuden koonnut entinen lapsitähti pääsi virallisesti ehdolle

Brock Pierce ei usko voittavansa vaaleja mutta näkee silti reitin Valkoiseen taloon.

Brock Pierce on ehdolla ainakin 15 osavaltiossa.

14.9.2020 5:44 | Päivitetty 14.9.2020 6:39

Muusikko Kanye Westin erikoinen presidenttikampanja on saanut paljon huomiota, mutta samana päivänä Westin kanssa kisaan ilmoittautui toinen julkkisehdokas Brock Pierce.

Pierce, 39, esitti kahdessa Mighty Ducks -elokuvassa valmentaja Gordon Bombayta lapsena. Lisäksi hänellä oli päärooli presidentin poikana elokuvassa First Kid. Pierce lopetti näyttelijänuransa 17-vuotiaana ja on sittemmin kerännyt miljardiomaisuuden sijoittamalla kryptovaluutta bitcoiniin.

Brock Pierce näyttelijäaikoinaan.

Pierce ilmoittautui itsenäiseksi presidenttiehdokkaaksi 4. heinäkuuta ja on onnistunut saamaan nimensä äänestyslomakkeelle Donald Trumpin ja Joe Bidenin rinnalle vähintään 15 osavaltiossa.

West on tällä hetkellä ehdolla 12 osavaltiossa. Hän koki takaiskun perjantaina, kun tuomari Wisconsinissa totesi hänen ilmoittautumisensa myöhästyneen yhdellä minuutilla.

Pierce sanoi New York Postin haastattelussa, että hänen mielestään sen paremmin Trump kuin Biden eivät ymmärrä uutta teknologiaa.

– Menemme me sitten vasemmalle tai oikealle, ei tunnu siltä kuin edistyisimme kansakuntana. Tarvitsemme mullistavaa muutosta. On aika päivittää Amerikan käyttöjärjestelmää. Amerikka 2.0, Pierce maalaili.

Pierce tunnusti, ettei usko voittavansa vaaleja. Hänellä on kuitenkin visio siitä, miten hän voisi päätyä Valkoiseen taloon.

Mikäli Pierce onnistuisi voittamaan muutamassa osavaltiossa, voisi se johtaa tilanteeseen, jossa yhdelläkään ehdokkaalla ei ole enemmistöä valitsijamiehistä. Suunnitelman mukaan riitaisa kongressi voisi siinä tilanteessa tehdä kompromissiehdokas Piercestä presidentin.

Suunnitelma on lievästi sanottuna toiveikas. Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa kahden suuren puolueen ehdokkaat ovat voittaneet kaikki osavaltiot vuoden 1972 vaaleista lähtien.

Pierce on tähän mennessä käyttänyt kampanjaansa noin miljoonan euron verran omaa rahaansa. Hän ei suostunut kertomaan kuinka paljon aikoo vaaleihin panostaa mutta sanoi olevansa ”valmis investoimaan raskaasti”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?