Nancy Pelosin kampaamo­vierailu nostatti kohun: Tallentui valvonta­kameraan ilman kasvo­maskia – Trump: ”Pakotamme Nancyn pakkaamaan” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nancy Pelosin kampaamo­vierailu nostatti kohun: Tallentui valvonta­kameraan ilman kasvo­maskia – Trump: ”Pakotamme Nancyn pakkaamaan”

Edustajainhuoneen puhemies vieraili kampaamossa, vaikka kampaamot eivät saisi ottaa sisälle asiakkaita.

3.9.2020 19:04

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies, demokraattien Nancy Pelosi on kohun keskellä kampaajakäyntinsä takia. Pelosi tallentui Fox Newsillä julkaistuun valvontakameran videoon, kun hän kävi kampaamossa ilman kasvomaskia kasvoillaan San Franciscossa.

Washington Postin mukaan kampaajat eivät ole lähes kuuteen kuukauteen saaneet leikata ja muotoilla asiakkaidensa hiuksia sisätiloissa.

Pelosi on ollut yksi koronarajoitusten äänekkäimmistä puolustajista, minkä takia hänen kampaamokäyntinsä on herättänyt kritiikkiä etenkin republikaanien keskuudessa.

– Puhemies Pelosi on ajanut politiikkaa, joka pitäisi taloutemme suljettuna ja pienet yrityksemme suljettuina. Mutta mitä tulee häneen itseensä? Kampaamovierailu milloin vain häntä huvittaa, senaatin republikaanit twiittasivat.

– Hullu Nancy Pelosi tuhotaan sen takia, että hänen takia avattiin kauneushoitola, kun muut ovat suljettuina, eikä hän käyttänyt kasvomaskia, vaikka jatkuvasti luennoi muille siitä. Me otamme melko varmasti myös edustajainhuoneen hallintaan ja pakotamme Nancyn pakkaamaan, presidentti Donald Trump twiittasi.

– Et voi käydä laittamassa hiuksiasi, syödä ravintolassa, matkustaa, käydä hautajaisissa tai protestoida ilman pakollista karanteenia. Mutta demokraatit voivat, republikaanien kansallisen komitean edustaja Liz Harrington kirjoitti San Francisco Chroniclelle antamassaan lausunnossa.

Pelosi on väittänyt joutuneensa kampaamon omistajan asettaman ansan uhriksi. Pelosin mukaan hän ei tiennyt, ettei kampaamoon olisi saanut mennä.

– Kannan vastuun siitä, että luotin naapurikampaamon, jossa olen käynyt useita kertoja vuosien aikana, sanaan siitä, että he voivat ottaa yhden ihmisen kerrallaan, ja että saisimme järjestettyä ajan ja luotin siihen. Kävi ilmi, että kyse oli ansasta, Pelosi sanoi.

Omistaja on väittänyt kuulleensa vuokratuolilla olevalta kampaajalta Pelosin vierailusta päivää aiemmin. Omistaja oli suuttunut puhemiehen vierailusta.

Pelosin toiminta on herättänyt ihmetystä kuitenkin myös muiden kuin republikaanien keskuudessa.

– Hänen olisi pitänyt tietää. Kun olet edustajainhuoneen puhemies ja kritisoit kovaäänisesti presidentti Donald Trumpin esittämiä parhaita tapoja ehkäistä covid-19-taudin leviämistä, et voi luottaa siihen, mitä kampaajasi sanoo sinulle. Sinun pitää tarkistaa, onko sinun sallittua mennä kampaamoon. Ja, pitääkö sinun aina käyttää kasvomaskia, CNN:n Chris Cilliza kritisoi analyysissään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?