Venäläinen uutistoimisto: Navalnyilla oli krooninen haimatulehdus – saksalaiset varmoja myrkytyksestä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäläinen uutistoimisto: Navalnyilla oli krooninen haimatulehdus – saksalaiset varmoja myrkytyksestä

Venäläinen uutistoimisto Interfax ilmoitti keskiviikkona, että toisin kuin saksalainen sairaala, omskilaiset lääkärit diagnosoivat Aleksei Navalnyilla ”kroonisen haimatulehduksen” hermomyrkyn sijaan.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan Aleksei Navalnyilla havaittiin Omskissa haimatulehdus.­

2.9.2020 19:11

Venäläinen uutistoimisto Interfax kertoi keskiviikkona venäläisen näkemyksen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin sairastumisesta.

Interfaxin mukaan Navalnyilla havaittiin Omskissa hiilihydraatteihin liittyvä aineenvaihduntahäiriö ja haimatulehdus.

– Navalnyilla oli 20-22. elokuuta seuraava kliininen diagnoosi: päädiagnoosi oli hiilihydraatteihin kytkeytyvä aineenvaihduntahäiriö ja oheisdiagnoosi oli krooninen haimatulehdus, johon liittyi tilan paheneminen, Interfax lainaa venäläislääkäreiden Saksaan lähettämiä dokumentteja.

Interfax kertoo, että heillä on hallussaan kyseiset viranomaisdokumentit.

Keskiviikkona tuli tietoon, että berliiniläinen Charité-sairaala on tullut omissa tukimuksissaan tulokseen, jonka mukaan Navalnyi myrkytettiin novitshok-ryhmään kuuluvalla hermomyrkyllä.

Navalnyin tiedottaja Kira Jarmysh reagoi Twitterissä nopeasti venäläistietoon Navalnyin väitetystä ”haimatulehduksesta”.

– Ja mitäs täällä on! Haimatulehdus. Minusta tuntuu, että tarvitaan vielä viikko, niin venäläiset vallanpitäjät ja tiedotusvälineet löytävät Alekseilta kaikki ihmiskunnan tuntemat sairaudet, mutta ainoastaan myrkytyksen mahdollisuus jää ”alitajuntaan”, Jarmysh kirjoitti.

Kremlin lehdistösihteeri Dmitri Peskov kertoi keskiviikkona, että saksalaiset lääkärit eivät ilmoittaneet etukäteen Venäjän johdolle löydöksistään Navalnyiin liittyen.

– Ei, Peskov vastasi Fontanka.ru:n mukaan kysymykseen, tiesikö Kreml etukäteen mitä Saksan hallitus tiedottaisi keskiviikkona Navalnyin novitshok-myrkytysdiagnoosista.

Myös uutistoimisto Tass kertoi venäläisiin viranomaislähteisiin vedoten, että venäläiset oikeuslääkärit eivät löytäneet Navalnyin kehosta merkkejä myrkyistä tai mahdollista myrkytystä aiheuttavista aineista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?