Oppositiojohtaja Navalnyin oireet helpottaneet – sairaala puhuu suoraan myrkytyksestä

Berliiniläinen sairaala on tiedottanut Aleksei Navalnyin terveydentilasta.

Aleksei Navalnyi on yhä sairaalahoidossa.

28.8.2020 15:59

Venäläisen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin tila on vakaa, ja koliiniesteraasin estäjän aiheuttamaksi epäillyt oireet ovat osin parantuneet, berliiniläissairaala Charité tiedottaa. Navalnyi on ollut hoidettavana sairaalassa viime lauantaista lähtien.

Navalnyi on edelleen tehohoitoyksikössä, jossa häntä pidetään keinotekoisessa koomassa. Navalnyi on kytketty hengityslaitteeseen.

Sairaalan mukaan Navalnyin tila on vakava, mutta uhkaa hänen hengelle ei tällä hetkellä ole.

– Johtuen potilaan myrkytyksen vakavuudesta, on liian aikaista arvioida mahdollisia pitkän aikavälin vaikutuksia.

Navalnyi sairastui lennolla Tomskista Moskovaan viime viikon torstaina. Lento laskeutui Omskiin, jossa oppositiojohtaja kuljetettiin sairaalaan. Venäläislääkärit kertoivat myöhemmin, ettei viitteitä myrkytyksestä ollut.

Navalnyi siirrettiin Omskista Saksaan lauantaina ambulanssilennolla. Maanantaina Navalnyia hoitava sairaala vahvisti ensimmäistä kertaa, että mies oli luultavasti myrkytetty koliiniesteraasin estäjiin kuuluvalla aineella. Sairaala ei ole tarkemmin kertonut, mistä aineesta on kyse. Koliiniesteraasi vaikuttaa hermoston toimintaan.

Koliiniesteraasin estäjiä ovat muun muassa tietyt hermomyrkyt ja torjunta-aineet. Lääkkeenä koliiniesteraasin estäjiä käytetään Alzheimerin hoidossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?