Britannian puolustus­voimat: Hyönteis­myrkystä löytyvästä aines­osasta voi olla apua koronalta suojautumisessa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Britannian puolustus­voimat: Hyönteis­myrkystä löytyvästä aines­osasta voi olla apua koronalta suojautumisessa

Citriodiol ei kuitenkaan yksin riitä torjumaan virusta, vaan sen lisäksi tarvitaan myös muun muassa hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä.

Mies tuli tekemään koronatestin armeijan testauspisteelle Spinney Hill Parkiin Leicesteriin kesäkuussa.­

26.8. 23:46

Brittitutkijat ovat havainneet, että tietyllä hyönteismyrkystä löytyvällä ainesosalla, Citriodiolilla, saattaa olla SARS-CoV-2-koronavirusta tappava vaikutus. Asiasta kertoo Sky News.

Britannian puolustusvoimien tutkimuslaitos Defence Science and Technology Laboratory (DSTL) julkaisee alustavat tutkimustuloksensa, jotta muutkin voivat tehdä aiheen tiimoilta lisätutkimuksia.

Sky News raportoi huhtikuussa, että Ison-Britannian puolustusvoimien joukot käyttävät tiettyä hyönteismyrkkyä lisäsuojana koronavirusta vastaan. Hyönteismyrkky sisältää Citriodiolia, jonka on jo aiemmin todettu tappavan muita koronaviruksia. Citriodiol valmistetaan höyrytislatusta sitruunaeukalyptusöljystä.

Armeijalla oli ollut valmiiksi varastossa Citriodiolia sisältävää karkotetta, ja keväällä puolustusvoimat ajatteli, että olisi kokeilemisen arvoista yrittää käyttää sitä covid-19:n vastaisessa taistelussa, sillä haittavaikutuksia suihkeella ei tiettävästi ole.

Citriodiolia sisältävien hyönteismyrkkyjen ei uskota yksistään suojaavan koronavirukselta, mutta sitä voidaan käyttää yhdessä hyvän käsihygienian, turvavälien ja kasvomaskien kanssa estämään koronan leviämistä, tutkijat kertovat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?