Kuolleeksi julistettu 20-vuotias nainen vietiin palsamoitavaksi Yhdysvalloissa – ruumispussin avanneet työntekijät kohtasivat tavattoman näyn - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuolleeksi julistettu 20-vuotias nainen vietiin palsamoitavaksi Yhdysvalloissa – ruumis­­pussin avanneet työn­tekijät kohtasivat tavattoman näyn

”Jos sanon suoraan: he olisivat alkaneet valuttaa hänen vertansa pois.”

Detroitilainen sairaala kuvituskuvassa.

25.8.2020 18:54

Viikonloppuna Southfieldin pelastuslaitos päätyi keskelle eriskummallisia tapahtumia. Ensihoitajat kutsuttiin Detroitin esikaupunkialueella sijaitsevaan kotiin, jossa 20-vuotias nainen, Timesha Beauchamp, ei enää reagoinut mihinkään ja oli lakannut hengittämästä.

Ensihoitajat yrittivät elvyttää naista puoli tuntia, mutta yritykset eivät tuottaneet tulosta. Potilaassa ei näkynyt elonmerkkejä.

Ensihoitajat konsultoivat puhelimessa lääkäriä, joka julisti naisen kuolleeksi perustuen saamiinsa reaaliaikaisiin tietoihin muun muassa naisen sykkeestä ja hengityksestä. Peoplen haastatteleman Oaklandin piirikunnan oikeuslääkärin toimiston tiedottajan Bill Mullanin mukaan tällainen lääketieteellisen datan lähettäminen, telemetria, on tavallinen käytäntö.

Kun nainen oli julistettu kuolleeksi, ensihoito otti yhteyttä oikeuslääkärin toimistoon. Päivystyksessä ollut patologi päätti saamiinsa tietoihin ja naisen aiempaan potilashistoriaan perustuen, ettei ruumiinavausta tarvittaisi.

Niinpä nainen toimitettiin ruumispussissa hautaustoimistoon palsamointia varten. Palsamointi tarkoittaa ruumiin käsittelemistä niin, ettei se mätäne.

Kun ”ruumis” tuotiin hautaustoimistoon, ruumispussin avanneet työntekijät huomasivat, että nainen hengittikin ja hänen silmänsä olivat auki. Tässä vaiheessa kuolleeksi julistamisesta oli kulunut noin tunti.

– Jos sanon suoraan: he olisivat alkaneet valuttaa hänen vertansa pois, asianajaja kuvaili läheltä piti -tilannetta AP:lle.

– On kauhistuttavaa, että he olisivat palsamoineet hänet, jos hänen silmänsä eivät olisi olleet auki.

Hautaustoimistosta soitettiin hätänumeroon ja nainen vietiin sairaalaan. Maanantai-iltana Beauchamp oli terveysaseman lääkärin mukaan kriittisessä tilassa.

Paikalliselle tv-kanavalle puhunut Beauchampin äiti kertoi, että hänen sydämensä ”tuntuu raskaalta”.

– Joku julisti tyttäreni kuolleeksi, eikä hän edes ollut kuollut.

Tapauksesta aloitetaan sisäinen tutkinta, mutta Southfieldin pelastuslaitoksen mukaan pelastuslaitos ja poliisi ovat noudattaneet asiaankuuluvia menettelytapoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?