Hurja huhu: Boris Johnsonin kerrotaan olevan aikeissa jättää pää­ministerin tehtävät – syynä koronasta jääneet pysyvät terveys­ongelmat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hurja huhu: Boris Johnsonin kerrotaan olevan aikeissa jättää pää­ministerin tehtävät – syynä koronasta jääneet pysyvät terveys­ongelmat

Pääministeriä lähellä olevan lähteen mukaan väite on ”täyttä hölynpölyä”.

Boris Johnson vieraili Appledoren telakalla tiistaina.­

25.8. 18:22

Britannian pääministerin Boris Johnsonin, 56, huhutaan olevan aikeissa erota virastaan. Business Insiderin mukaan tieto on peräisin Johnsonin pääneuvonantajan Dominic Cummingsin appiukolta Humphry Wakefieldiltä.

Huhujen mukaan Johnson olisi aikeissa jättää virkansa kuuden kuukauden kuluessa.

Wakefield oli kertonut asiasta vaimolleen sekä Anna Silverman -nimiselle naiselle, joka oli antanut haastattelun Times of London Diary -lehdelle. Wakefieldin mukaan Johnson eroaa ensi vuoden alussa, sillä hänelle on jäänyt pysyviä terveysongelmia koronan takia.

Boris Johnson sairastui koronavirukseen maaliskuun lopulla ja päätyi tehohoitoon huhtikuun alussa. Kuva elokuula 2020.­

Johnson joutui huhtikuun alussa tehohoitoon sairastuttuaan covid-19-tautiin. Johson vietti Lontoon St. Thomasin sairaalassa tehohoidossa viisi päivää. Vain muutama viikko tehohoidosta pääsemisen jälkeen Johnson palasi takaisin töihin. Sen jälkeen useat raportit ovat Business Insiderin mukaan kielineet siitä, että Johnsonin terveydentila on kuukausienkin jälkeen edelleen huono.

Wakefieldin kerrotaan verranneen Johnsonin kuntoa loukkaantuneeseen hevoseen, joka on laitettu liian pian takaisin töihin.

– Jos laitat loukkaantuneen hevosen takaisin töihin liian aikaisin, se ei koskaan parane, The Times lainasi Wakefieldin sanoja.

Business Insiderin mukaan pääministeriä lähellä oleva lähde kiistää väitteet jyrkästi. Hänen mukaansa huhu on ”täyttä hölynpölyä”.

Hiljattain Johnson hehkutti julkisuudessa sitä, miten hyvin hän voi nyt, kun hän on alkanut elää terveellisemmin toivuttuaan koronataudista. Hän syytti vakavaa sairastumistaan osaltaan siitä, että hän oli ”liian lihava”.

Johnson valittiin Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeriksi heinäkuussa 2019. Hän oli brexitiä vaatineen kampanjan keulahahmo.

Asiasta kertoi aiemmin Suomessa MTV.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?