Poliisi ampui afroamerikkalaista miestä selkään Yhdysvalloissa – luodeista selvinneen miehen lasten kerrotaan olleen tapahtumapaikalla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi ampui afroamerikkalaista miestä selkään Yhdysvalloissa – luodeista selvinneen miehen lasten kerrotaan olleen tapahtumapaikalla

Ammuttu mies on sairaalahoidossa. Hänen tilansa on vakava.

24.8.2020 23:05

Yhdysvalloissa kuohuttaa tapaus, jossa poliisi ampui lähietäisyydeltä afroamerikkalaista miestä, joka oli menossa auton kuskin paikalle. Miehen autossa olleet 3-, 5- ja 8-vuotiaat lapset näkivät perheen asianajajan mukaan tilanteen, CNN uutisoi.

Tapaus sattui Wisconsinin Kenoshassa. Miehen on kerrottu olevan Jacob Blake. Hän on sairaalahoidossa ja hänen tilansa on vakava. Hän oli tiettävästi aseeton.

Sunnuntaina kuvatulla videolla näkyy, kuinka Blake on nousemassa autoon. Poliisi tarttuu miestä tämän paidan helmasta ennen kuin ampuu useita laukauksia. Tämän jälkeen Blake vaikuttaa romahtavan auton penkille.

Video tapahtumista on levinnyt maailman mediassa.

Poliisin mukaan virkavalta sai kotihälytyksen kello 17.11 paikallista aikaa sunnuntaina, The Guardian kertoo. Poliisi ei ole kuitenkaan avannut enempää ampumista edeltäneitä tapahtumia.

Poliisit auttoivat Blakea, kunnes hänet kuljetettiin sairaalaan.

Mielenosoittajat rikkoivat maanantain vastaisena yönä ikkunoita ja sotkivat piirikunnan hallintorakennuksen ulkonaliikkumiskiellosta huolimatta. Lisäksi autoja poltettiin ja myös piirikunnan oikeuslaitoksella sytytettiin palo.

– Ei oikeutta, ei rauhaa, mielenosoittajat huusivat.

Poltettuja autoja Kenoshassa.

Maanantaina kansalliskaartin joukkoja lähetettiin kaduille hillitsemään levottomuuksia, paikallismedia kertoi.

Demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden vaati ”täyttä ja läpinäkyvää tutkintaa” maanantaina julkaistussa lausunnossa, BBC kertoo.

– Tänä aamuna, kansakunta herää jälleen suruissaan ja raivoissaan siitä, että jälleen yksi musta amerikkalainen on liiallisen voimankäytön uhri, Biden sanoi.

– Poliisit on saatettava vastuuseen.

Tilanteessa mukana olleet poliisit ovat virkavapaalla. Wisconsinin osavaltion oikeusministeriö on käynnistänyt tapauksesta tutkinnan.

Mielenosoittaja ja poliiseja Kenoshassa maanantain vastaisena yönä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?