Trump nousi lavalle republikaanien puoluekokouksessa: ”Meidän täytyy voittaa”

Republikaanit nimittivät istuvan presidentin virallisesti presidenttiehdokkaakseen maanantaina.

24.8.2020 19:43 | Päivitetty 24.8.2020 20:32

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump nousi lavalle maanantaina republikaanien puoluekokouksessa.

– 4 vuotta lisää, kannattajat huusivat, kun Trump asteli lavalle.

– Jos haluatte tehdä heidät hulluiksi, sanokaa 12 vuotta, Trump vitsaili.

Trump kritisoi heti 50 minuuttia kestäneen puheensa aluksi postiäänestystä kutsuen sitä ”postiäänestyshuijaukseksi”.

– Olkaa valppaina. Koska meidän täytyy voittaa, Trump sanoi.

Trumpin mukaan Yhdysvallat oli menossa hyvään suuntaan ennen kuin ”rutto saapui Kiinasta”. Trumpin mukaan Yhdysvallat on kuitenkin oppinut kaiken ”näkymättömästä vihollisesta” eli uudesta koronaviruksesta.

Presidentin mukaan suurin osa Yhdysvalloista pärjää nyt hyvin.

Hän kritisoi osavaltioita, joissa on yhä voimassa tiukkoja liikkumisrajoituksia tartuntojen ehkäisemiseksi.

– 4. marraskuuta kaikki aukeaa. Nämä demokraatit rakastavat liikkumisrajoituksia, koska he haluavat, että lukumme näyttävät mahdollisimman huonoilta, Trump väitti viitaten ilmeisesti kannatuskyselyihin, joissa demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden on johdossa.

Trump myös piikitteli Bideniä siitä, ettei hän ollut paikan päällä Wisconsinin Milwaukeessa, jossa demokraattien puoluekokous pidettiin. Demokraattien puoluekokous pidettiin pääosin etänä koronavirusepidemian takia.

– Me tulimme tänne, koska me kunnioitamme teidän osavaltiota.

Trump sanoi pitävänsä pääpuheensa torstaina. Maanantaisen puheensa lopussa Trump palasi vielä postiäänestyksen kritisoimiseen.

– Tästä tulee suurimpia huijauksia... se on maalaisjärkeä, sillä ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa, Trump väitti.

Trump esitti myös epämääräisiä vakoilusyytöksiä presidentti Barack Obamaan ja tämän varapresidenttinä olleeseen Bidenin liittyen.

Presidentti käsitteli myös muun muassa korkeimman oikeuden tuomareiden nimittämistä, kehui Yhdysvaltojen saavutuksia terrorijärjestö Isisin vastaisessa taistelussa ja hehkutti uusia kauppasopimuksia, jotka neuvoteltiin hänen kautensa aikana.

Yleensä presidenttiehdokkaat eivät osallistu puoluekokouksiin ennen kuin vasta viimeisenä päivänä, jolloin he ottavat ehdokkuutensa virallisesti vastaan. Trumpin odotetaan olevan kuitenkin esillä puoluekokouksen jokaisena päivänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?