Venäjä vaatii tästä lähin kaikilta maahan saapuvilta negatiivisen koronatestin – ”Koskee kaikkia ulko­maalaisia, niin rekka­kuskeja kuin diplomaatteja” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjä vaatii tästä lähin kaikilta maahan saapuvilta negatiivisen koronatestin – ”Koskee kaikkia ulko­maalaisia, niin rekka­kuskeja kuin diplomaatteja”

Maahan tullessa täytyy esittää korkeintaan kolme kalenteripäivää vanha englannin- tai venäjänkielinen todistus negatiivisesta testistä.

Lappeenrannan Nuijamaan raja-asema kuvattuna maaliskuussa.­

22.8. 10:47

Venäjä vaatii kaikilta matkustajilta negatiivisen koronatestin, tiedottaa Suomen suurlähetystö.

Ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuominen kommentoi asiaa Twitterissä:

”Venäjä vaatii negatiivisen COVID-testin kaikilta maahan saapuvilta ulkomaalaisilta. Tämä koskee kaikkia ulkomaalaisia, niin rekkakuskeja kuin diplomaatteja ja päätös tulee voimaan heti.”

Venäjän ulkoministeriö täsmensi torstaina heinäkuussa annettua päätöstä ulkomaan kansalaisten maahantulosta.

Suurlähetystön mukaan maahan tullessa täytyy esittää korkeintaan kolme kalenteripäivää vanha englannin- tai venäjänkielinen todistus negatiivisesta testistä.

Useilla Venäjän alueilla, kuten Moskovassa ja Pietarissa, on suojamaskien ja -käsineiden käyttöpakko julkisilla paikoilla ja kulkuvälineissä.

Suomen ja Venäjän rajaliikenne on ollut koronaviruspandemian vuoksi sallittua 19. maaliskuuta alkaen ainoastaan poikkeusryhmille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?