Venäläislääkäreiltä uusi ”johtava teoria” Navalnyin kooman oletetuista syistä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäläislääkäreiltä uusi ”johtava teoria” Navalnyin kooman oletetuista syistä

Venäjän oppositiojohtajaa Aleksei Navanyitä hoitava sairaala on kertonut, että Navalnyin aineenvaihdunta on häiriintynyt ja hänen sormistaan on löytynyt jälkiä muovipikareissa käytetyistä kemikaaleista.

Johtava lääkäri Aleksandr Murahovski.­

21.8.2020 14:14 | Päivitetty 21.8.2020 21:56

Omskin sairaalan johtava lääkäri Aleksandr Murahovski kertoi venäläismedialle, että lääkäreillä on nyt valmiina johtava teoria Navalnyin sairauden syistä.

Murahovskin mukaan Navalnyin aineenvaihdunta ja hiilihydraattibalanssi on häiriintynyt, mikä voi johtua esimerkiksi verensokerin äkillisestä laskusta lennon aikana.

Tämä on Murahovskin mukaan nyt lääkäreiden johtava ”työdiagnoosi”. Hänen mukaansa lääkärit tekevät nyt myös kaikkensa, jotta Navalnyi saadaan herätettyä koomasta. Koomaa ei ole venäläismedian kertoman mukaan aiheutettu keinotekoisesti hoitotoimenpiteenä, vaikka jossain vaiheessa niin kerrottiin.

Murahovskin esiintyminen toimittajien edessä oli hermostuneen oloista. Hänen lausuntonsa voi katsoa oheiselta videolta.

Samaan aikaan Murahovski ilmoitti uutistoimisto Reutersin mukaan myös, että Navalnyin sormista ja vaatteista on löytynyt jälkiä teollisuudessa käytetyistä kemikaaleista.

Murahovskin mukaan kyseessä on kuitenkin normaali arkinen kemikaali, jota käytetään esimerkiksi muovimukeissa.

– Se on kemiallinen aine, normaalia teollisuuskemiaa, mitä käytetään muun muassa muovipikareissa, joita kaikki koskettelevat ja joista juodaan. Tätä ainetta ei ole löydetty verestä eikä mistään muista biologisista materiaalinäytteistä, Murahovski sanoi Fedpressin mukaan.

Navalnyin nähtiin juovan teetä Tomskissa torstaiaamuna punaisesta mukista, mikä oli todennäköisesti kertakäyttömuki. Avustajat ovat epäilleet, että tee olisi ollut myrkytetty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?