Kamala Harris otti vastaan varapresidentti­ehdokkuutensa: ”Trumpin epäonnistumisen hinta on maksettu ihmishenkinä ja toimeentulona” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kamala Harris otti vastaan varapresidentti­ehdokkuutensa: ”Trumpin epäonnistumisen hinta on maksettu ihmishenkinä ja toimeentulona”

Yhdysvalloissa senaattori Kamala Harris on nimitetty virallisesti demokraattien varapresidenttiehdokkaaksi.

Senaattori Kamala Harris on nimitetty virallisesti demokraattien varapresidenttiehdokkaaksi.­

20.8. 6:43 | Päivitetty 20.8. 7:35

Kalifornian senaattori Kamala Harris otti ehdokkuutensa vastaan puheessa, jossa hän kiinnitti huomiota muun muassa rasismin vastaiseen taisteluun.

– Rasismia vastaan ei ole rokotetta, meidän täytyy tehdä töitä, Harris sanoi listaten poliisin luoteihin aseettomina kuolleiden mustien amerikkalaisten nimiä.

Hän otti myös vahvasti kantaa istuvan presidentin Donald Trumpin toimintaan maan johtajana. Hän viittasi entisen demokraattipresidentin Barack Obaman puheeseen. Obama sanoi Trumpin virheiden heikentäneen Yhdysvaltain mainetta ja johtaneen 170 000 koronakuolemaan sekä miljooniin menetettyihin työpaikkoihin.

– Trumpin epäonnistumisen hinta on maksettu ihmishenkinä ja toimeentulona, Harris sanoi.

Harris on ensimmäinen musta nainen, joka on ollut Yhdysvalloissa suuren puolueen varapresidenttiehdokkaana. Hänestä tulisi Joe Bidenin vaalivoiton myötä ensimmäinen naispuolinen varapresidentti.

– Nyt meillä on presidentti, joka tekee tragedioista poliittisia aseita. Joesta saamme presidentin, joka tekee haasteista päämääriä, Harris sanoi puheessaan.

Yhdysvaltain presidentinvaalit järjestetään 3. marraskuuta. Demokraattiehdokkaat Biden ja Harris saavat republikaanipuolueesta vastaansa istuvan presidentin Donald Trumpin ja varapresidentin Mike Pencen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?