Uusi oikeusjuttu uhkaa Peter Nygårdia – omat pojat syyttävät isän palkanneen prostituoidun raiskaamaan heidät

Nygårdin lakimies kiistää väitteet.

Peter Nygård New Yorkissa vuonna 2017.

18.8.2020 9:07 | Päivitetty 18.8.2020 9:08

Kaksi kanadansuomalaisen muotimiljonäärin Peter Nygårdin poikaa on haastanut isänsä oikeuteen. Pojat väittävät, että Nygård palkkasi tyttöystävänsä, ”tunnetun seksityöläisen”, raiskaamaan heidät poikien ollessa alaikäisiä. Kanteessa pojat väittävät, että isä halusi toiminnallaan ”tehdä heistä miehiä.”

Asiasta uutisoivat lukuisat mediat muun muassa Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Nygårdin lakimies kiisti väitteet CBC-kanavalle ja tuomitsi ne valheiksi.

– Päämieheni on sokissa näistä väitteistä, jotka ovat hänen mukaansa täysin valheellisia. Hän kiistää ne kategorisesti. Väitteissä ei ole yksityiskohtia, mikä johtuu siitä, että tätä ei koskaan tapahtunut, Nygårdin lakimies Jay Prober sanoi CBC:lle.

Nygård, 79, oli jo valmiiksi rajujen syytösten keskellä. Yhteensä 57 naista syyttää häntä raiskauksesta tai seksuaalisesta hyväksikäytöstä ryhmäkanteessa newyorkilaisessa siviilioikeudessa. Sama lakitoimisto on myös tuoreen kanteen takana. Nygård on kiistänyt kaikki syytteet.

Tuoreen kanteen mukaan sama nainen raiskasi Nygårdin kaksi poikaa 14 vuoden välein. Vanhempi poika sanoo joutuneensa raiskauksen uhriksi Bahamalla 2004 ollessaan 14-vuotias. Nuorempi poika sanoo saman tapahtuneen hänelle Kanadassa 2018 pojan ollessa 15-vuotias.

Kanadassa suojaikäraja on 16 vuotta.

– Toivottavasti kokemani auttaa muita kohtalotovereita puhumaan avoimesti siitä, mitä heille on tapahtunut, pojista vanhempi kertoi CBC:lle.

Nygårdilla on yhteensä seitsemän lasta. Kanteen nostaneita poikia ei ole nimetty.

Myös kolme Nygårdin yritystä on nimetty lakijutussa. Haasteen mukaan Nygård käytti yrityksensä varoja kuljettaessaan poikansa paikkakunnille, joilla väitetyt raiskaukset tapahtuivat. Haasteen mukaan raiskauksen tehnyt nainen sai maksun yrityksen varoista, ja Nygårdin työntekijät osallistuivat tapahtumien peittämiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?