Kiinalaisviranomaiset epäilevät Brasiliasta tuoduista pakaste­siivistä löytyneen koronavirusta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kiinalaisviranomaiset epäilevät Brasiliasta tuoduista pakaste­siivistä löytyneen koronavirusta

Asiantuntijoiden mukaan on kuitenkin epätodennäköistä, että koronavirustartunnan saisi ruoasta tai rahdista.

13.8. 16:58

Brasiliasta tuoduista pakastetuista kanansiivistä on löytynyt uutta koronavirusta, kiinalaisviranomaiset sanoivat torstaina CNN:n mukaan.

Näyte otettiin kanasta keskiviikkona, kun maahantuotuja ruokia tarkastettiin Shenzhenin Longgangin alueella.

Shenzhenin terveysviranomaiset ovat aloittaneet kanalähetyksen kanssa tekemisissä olleiden jäljittämisen. Toistaiseksi kenenkään koronavirustestin tulos ei ole ollut positiivinen. Myöskään muista tuotteista ei ole löydetty koronavirusta.

Kiinaan Brasiliasta tuoduista kanansiivistä löytyi uutta koronavirusta.­

Kiinalaisviranomaiset ovat kertoneet myös aiemmin löytäneensä uutta koronavirusta ruokapaketeista. Esimerkiksi aiemmin tällä viikolla virusta löytyi Ecuadorista tuodun pakastetun katkaravun uloimmasta pakkausmateriaalista.

Uudessa-Seelannissa puolestaan selvitetään, onko Aucklandin tartuntaryppään ensimmäinen tartunta tullut rahdista. Tällä hetkellä sitä ei kuitenkaan pidetä todennäköisenä.

Maailman terveysjärjestö WHO:n tiedossa ei ole yhtäkään tapausta, jossa henkilö olisi saanut tartunnan ruoasta tai ruokapakkauksesta.

– Koska uusi koronavirus ei pysty lisääntymään ruoan pinnalla tai pakkauksessa, se tulee vain heikommaksi elävän solun ulkopuolella, virologian professori Jin Dong-Yan kommentoi Reutersille.

Hänen mukaansa on kuitenkin mahdollista, että henkilö voisi levittää virusta sisältäviä pisaroita ruoan tai pakkauksen pinnalle ja, että pintaa koskenut henkilö, joka sitten koskisi suuhun tai nenäänsä, voisi saada tartunnan. Professorin mukaan tällaiset tapaukset olisivat kuitenkin todella harvinaisia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?