Joe Biden nimesi Kamala Harrisin varapresidenttiehdokkaakseen – valinta on historiallinen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Joe Biden nimesi Kamala Harrisin varapresidentti­ehdokkaakseen – valinta on historiallinen

Demokraattien tuleva presidenttiehdokas Joe Biden on nimennyt varapresidenttiehdokkaakseen Kalifornian senaattorin Kamala Harrisin.

11.8.2020 23:27 | Päivitetty 11.8.2020 23:59

55-vuotias Kamala Harris on toiminut Kalifornian senaattorina vuodesta 2017. Ennen senaattorin pestiään hän toimi San Franciscon piirisyyttäjänä ja Kalifornian oikeusministerinä.

Valinta on historiallinen, sillä koskaan aiemmin varapresidenttiehdokas ei ole ollut tummaihoinen nainen.

Biden tiedotti asiasta Twitter-tilillään myöhään maanantai-iltana Suomen aikaa.

– Minulla on suuri kunnia ilmoittaa, että olen valinnut Kamala Harrisin, pelottoman pienempien puolesta taistelijan ja yhden maan hienoimmista virkamiehistä, varapresidenttiehdokkaakseni, Biden kirjoittaa.

Kalifornian Oaklandissa syntyneen Harrisin molemmat vanhemmat ovat maahanmuuttajia. Hänen äitinsä on intialainen ja isä jamaikalainen. Harris on kertonut olleensa aina sinut identiteettinsä kanssa ja kuvailee itseään yksinkertaisesti amerikkalaiseksi.

Harrisia pidettiin kaikissa listauksissa vahvimpana ehdokkaana Bidenin varapresidenttiehdokkaaksi. Harris on Yhdysvaltojen korkea-arvoisin musta nainen ja yksi tunnetuimpia naispoliitikkoja, joka vetoaa sekä maltillisiin että liberaaleihin.

Harris oli vielä viime vuonna itsekin mukana presidenttikisassa. Hän vetäytyi kisasta viime joulukuussa, koska ei onnistunut keräämään tarvittavaa tukea taakseen avainosavaltioissa.

Biden kohtaa istuvan presidentin Donald Trumpin presidentinvaaleissa 3. marraskuuta. Trumpin varapresidenttiehdokas on istuva varapresidentti Mike Pence.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?