Maailman ensimmäinen korona­rokote sai hyväksynnän Venäjällä – Putin kertoi tyttärensä saaneen jo sen

Venäjän presidentti Vladimir Putin toivoo, että rokotteen massavalmistus saataisiin pian käyntiin.

Putin ei kertonut, kumpi hänen tyttäristään on rokotettu koronavirusta vastaan.

11.8.2020 12:08

Venäjän terveysministeriö on antanut hyväksyntänsä maailman ensimmäiselle valmiille koronavirusrokotteelle, kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters. Kyse on moskovalaisen Gamaleja-instituutin kehittämästä rokotteesta, jota aloitettiin testaamaan ihmisillä vasta alle kaksi kuukautta sitten.

Rokotteen hyväksymisestä kertonut presidentti Vladimir Putin sanoi toivovansa, että koronarokotteen massavalmistus saataisiin pian käyntiin. Samassa yhteydessä hän paljasti, että hänen tyttärensä on jo ottanut kyseisen koronarokotteen.

Putin ei kertonut, kummasta hänen tyttärestään on kyse. Putinin kahden aikuisen tyttären, Marijan ja Jekaterinan, yksityisyyttä varjellaan Venäjällä tarkoin.

Rokotteen hyväksyminen pohjustaa joukkorokotusten käynnistämistä, joskin rokotteen turvallisuutta ja tehokkuutta koskevat kliiniset kokeet jatkuvat edelleen.

Maailmalla kehitellään parhaillaan lukuisia koronavirusrokotteita. Venäjän nopeuden katsotaan korostavan maan määrätietoista halua voittaa kansainvälinen kilpajuoksu toimivan rokotteen kehittelyssä.

Samalla venäläisten nopeus on herättänyt huolta siitä, että kansallisylpeys saattaa ajaa rokoteprojektissa ohi tieteestä ja turvallisuudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?